"Двох Києвів немає": Кулеба відповів Лаврову на зухвалий коментар про День хрещення Київської Русі

Глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав недоречними коментарі російського міністра закордонних справ у відповідь на рішення президента Володимира Зеленського ввести День української державності в День хрещення Київської Русі

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає вкрай недоречними висловлювання глави російського МЗС Сергія Лаврова у відповідь на рішення президента Володимира Зеленського ввести День української державності в День хрещення Київської Русі. Як передає видання "Коментарі", про це заявив Дмитро Кулеба під час спілкування зі ЗМІ, пише "Європейська правда".

Дмитро Кулеба зазначив, своїм рішенням глава української держави Зеленський відновив історичну справедливість, на що Росія, як і на інші рішення Києва, реагує вкрай нервово.

Раніше головний російський дипломат заявив, що Україна робить спроби "приватизувати День хрещення Русі". Лавров навіть іронізував, що незабаром і Новий рік теж можна буде святкувати тільки з дозволу українського президента.

Кулеба ж зауважив що російська дипломатія все більше перетворюється у пропаганду, втрачаючи свої основні функції. Щодо слів Лаврова про "приватизацію" Дмитро Кулеба зазначив, що пан дипломат помиляється, тому що українці вже не одне століття поспіль живуть на своїй землі й не зазіхають на чуже. Тому указ президента Зеленського лише підтвердив історичну справедливість. Спроби Росії з Москви зробити центр Русі - це не щось нове, але важливо розуміти, що факти - річ уперта. Вони свідчать, що двох Києвів не буває, тому центр тільки один і він - у Києві.

Читайте також на порталі "Коментарі" - міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав істеричною реакцію Росії на проведення саміту "Кримської платформи" у Києві.