Головна Новини Політика зовнішня політика Дев'ятий день російсько-української війни: головні висновки та прогнози
commentss НОВИНИ Всі новини

Дев'ятий день російсько-української війни: головні висновки та прогнози

Експерти розповіли про переломний момент у війні України та Росії

4 березня 2022, 13:09 comments5232
Поділіться публікацією:

Триває дев'ята доба російського відкритого вторгнення в Україну. Зруйновано сотні будинків, загинули тисячі мирних громадян та захисників нашої країни. Окупанти також зазнають величезних втрат. Бої йдуть усім фронтах, включаючи інформаційний. Видання "Коментарі" у цих найскладніших умовах продовжує збирати аналітику щодо російсько-української війни.

Дев'ятий день російсько-української війни: головні висновки та прогнози

Фото ілюстративне / Pixabay

Покарання чекає і на Лукашенка, і на Путіна, якщо не за життя, то посмертно

Політичний експерт, консультант з політичного та антикризового PR Тетяна Лупова впевнена, що наразі найголовніший висновок – Україна успішно протистоїть російсько-білоруській військовій агресії. Адже ракети, як відомо, летять і з боку Білорусі. Звідти ж здійснює частину вильотів ворожа авіація.

"Так, важко. Дуже. Адже це не просто війна минулих часів, коли є деякі правила. Зараз загарбники використовують заборонену зброю, заборонені прийоми, сплановане знищення лікарень, шкіл, пологових будинків, об'єктів цивільної інфраструктури, житлових масивів, розстріл мирного населення, зґвалтування. Все це – тероризм та геноцид українського народу”, – наголошує Тетяна Лупова.

Вже зрозуміло, продовжує вона, що план швидкого захоплення України не вдався. І Путін, який абсолютно неадекватний, зовсім збожеволів, завдаючи цим вторгненням і все більшим зростанням агресії колосальної шкоди не тільки Україні, а й Росії.

"Санкції поховають не тільки економіку його країни, а й усі звичні підвалини. Мало того, рано чи пізно, вцілілі та озвірілі від бажання вбивати солдати повернутися додому – і вони продовжать вбивати вже своє населення. Росія отримає назад свою ж "зброю", яка спрацює проти мирних громадян", – пояснює експерт.

Вона також звертає увагу, що білоруський диктатор, самопроголошений президент Лукашенко ухвалив зміни до Конституції Білорусі, згідно з якими глава держави не несе відповідальності за вчинене ним на цій посаді.

"Він боїться. Але його це не врятує. Міжнародна спільнота винесе своє рішення, терористи завжди отримують те, що заслужили. І ніхто не звертатиме уваги на переписані на догоду диктаторам конституції. Покарання чекає і на Лукашенка, і на Путіна. Якщо не за життя, "Посмертно. Гаага вже почала розгляд питання варварства росіян в Україні. Прокурор просить надсилати всі відомі докази звірств, навіть дав свою електронну адресу. Я знаю, що кілька груп добре підготовлених українців професійно збирають і надсилають ці докази", — зазначає Тетяна Лупова. обов'язково з усім упораємося, ми єдині як ніколи!Рідкі випадки колабораціонізму та зради Батьківщини караються моментально.Усі, хто роздумує, чи варто рятувати людей, тримати оборону, організовувати гуманітарну допомогу, повинні розуміти, що війна нічого не спише.Що рано чи пізно кожен отримає те, що заслужив. про всю суворість закону".

Українське суспільство згуртувалося навколо влади, навколо ідеї протистояння агресору

Політичний експерт Михайло Чаплига вважає найважливішим моментом, що Путін упав жертвою власних ілюзій.

"Поясню на прикладі виборчої компанії. У ній завжди є замовник та політконсультанти, які створюють для нього ілюзію того, що всі люблять цю людину на окрузі – і голосуватимуть за неї. Найстрашніша помилка, коли замовник поміщається у теплу ванну – і сам починає вірити в те, що він – безальтернативний кандидат, саме тоді він розслабляється і робляться помилки, які призводять до краху, тому що дуже важливо розуміти реальну картину – і діяти, виходячи з неї. повірив в ілюзію, яку йому створювали вежі Кремля за його завданням", – наголошує експерт.

В результаті, продовжує він, ніхто в Україні не зустрічав і не зустрічає російських військ з квітами. Весь народ згуртувався проти окупанта. І пішов у бій.

"Бліцкриг провалився. Російська армія зазнала і зазнає відчутних втрат, намагаючись просуватися вглиб України. Це, у свою чергу, призвело до посилення дій загарбників. І вона вже не намагається показувати себе "визволителем українського народу від фашистської хунти". Тепер вона, по суті". , мститься громадянському населенню, яке підтримало збройні сили України та згуртувалося навколо влади", – зазначає Михайло Чаплига.

І тут, за його словами, виринає другий важливий момент.

"Російські, очевидно, очікували, що оскільки влада України ввела непосильні податки, пустила "з молотка" землю, розпродала масу власності, піднімає тарифи на ЖКП – захищати нібито нічого. І розрахунок був на те, що громадяни радісно зустрічатимуть "визволителів" про такої влади.Але українське суспільство відставило убік всі свої образи і злість (цілком виправдані) на владу – і згуртувалося навколо неї, навколо ідеї протистояння агресору. війна закінчується переговорами. Сподіватимемося, що незабаром ними закінчиться і ця – і що Україна відстоїть на переговорах себе так само, як відстоює на полі бою".

Як повідомляв портал, експерти прогнозують глобальні зміни у геополітиці та на зовнішніх ринках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини