Данілов заявив, що Україна може мобілізувати до 2,5 млн осіб у разі нападу РФ

Данілов заявив, що Україна може мобілізувати до 2,5 млн осіб

За заявою секретаря Ради національної безпеки і оборони нашої країни Олексія Данілова, Україна може провести мобілізацію до 2,5 млн осіб у разі вторгнення на її територію. Посадовець переконаний, що Росія здатна до вчинення провокації "в будь-який момент".

Про це інформує Associated Press.

Як зазначив секретар РНБО, 120- тисячне угрупування російської армії зосереджене неподалік нашої країни, і Кремль може вчинити провокацію "в будь-який момент".

Важливо, що Данилов вважає, що для початку майбутнього нападу на українську територію, РФ розпочне масштабні приготування, які можливо легко відслідкувати.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Данілов розповів, який план сьогодні у Путіна. План Путіна не змінився останні вісім років. Він залишається тим самим – зникнення української держави з карти світу. Росія діє за раніше викладеним алгоритмом. Спочатку вони анексували Крим, потім окупували частину Донбасу. Окупація Донецької та Луганської областей знадобилася росіянам, щоб питання з анексією Криму пішло на другий план. При цьому Олексій Данілов звертає увагу на те, що Мінські угоди тоді були підписані під дулом автомата і не можуть бути реалізовані, тому що українське суспільство це ніяк не прийме. Щодо збільшення російських військ на українсько-російському кордоні, то секретар РНБО відповів, що це не стало для влади несподіванкою, бо ми постійно живемо у великій напрузі. Глобально у Путіна є план реконструкції Радянської імперії, що неможливо без участі України.