Чому операцію у Курській області тримали в таємниці: Зеленський назвав головну причину

Володимир Зеленський заявив, що раніше операцію в Курській області назвали б нереальною, тому про неї нікому не розповідали

Київ не попереджав світ про підготовку наступу ЗСУ в Курській області РФ, тому що це могло здатися нереальним. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву глава української держави Володимир Зеленський зробив на нараді керівників зарубіжних дипломатичних установ України.

"Ще кілька місяців тому багато хто у світі, якби почув, що ми плануємо таку операцію, як у Курській області, сказав би, що це нереально і що це перетин нібито найчервонішої з усіх червоних ліній, які є в Росії", – зазначив президент.

За його словами, саме тому, власне, ніхто й не чув про таку підготовку України. І тепер реальний успіх українських воїнів говорить сам за себе: активні захисні дії ЗСУ з того боку кордону та нездатність Путіна вберегти свою територію від таких наших захисних дій дуже промовисті.

Володимир Зеленський пояснює, що зараз відбувається надзвичайно важлива ідеологічна зміна: "вся наївна, ілюзорна концепція так званих червоних ліній по Росії, яка панувала в оцінках війни деяких партнерів, днями розсипалася десь під Суджею".

"Коли наші українські захисники життя діють саме так, міцно, хоробро і коли операція справді надійно підготовлена, Путіну не залишається нічого. І тепер світ бачить, що це так, що це справді спрацьовує. Не лише на тимчасово окупованій території нашої держави, а й на території самої Росії Світ бачить, що все у цій війні залежить лише від сміливості – сміливості нашої, сміливості партнерів”, – наголосив президент.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Зеленський розповів про добрі новини з Курщини: що вдається нашим військовим.