Чи готові перерізати червону стрічку: Лавров розповів, коли стартує "Північний потік-2"

Російський газопровід "Північний потік-2" почне працювати вже через кілька днів

Російський проект "Північний потік-2" готовий до старту вже через кілька днів. Чекати ніхто не буде. Як тільки газопровід буде добудований, він відразу ж буде введений в експлуатацію. Як передає видання "Коментарі", про це заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров, пише "Інтерфакс".

Сергій Лавров зазначив, залишається буквально пара днів до того, як буде офіційно оголошено про завершення будівництва "Північного потоку-2". Кілька днів раніше керівник австрійської OMV, яка бере участь у проекті, Райнер Зеле зазначив, що будівництво газопроводу вийде на фінішну пряму на наступному тижні.

Читайте на порталі "Коментарі" - однієї з головних тем, якій торкнулися президент України Володимир Зеленський і президент США Джо Байден під час бесіди тет-а-тет в Білому Домі стала тема "Північного потоку-2". Джо Байден дав особисті гарантії президенту України, що в разі, якщо запуск газопроводу завдасть шкоди українській державі, як в енергетичному аспекті, так і в аспекті безпеки, то влада США тут же введуть санкції. США будуть пильно стежити за роботою "Північного потоку-2", а також контролюватимуть виконання гарантій, як з боку РФ, так і з боку ЄС.

Також раніше портал "Коментарі" повідомляв - "Північний потік-2" перетвориться в один з найбільш збиткових проектів Російської Федерації в новітній історії, тому що вже через 30 років цей величезний газопровід, що складається з куп металу просто перетвориться в нікому непотрібний металобрухт. Таку впевненість висловив відомий журналіст і телеведучий Євген Кисельов, пояснюючи свою позицію тим, що з 2050 роки ЄС відмовляється від спалювання нафти, газу, вугілля і повністю переходить на поновлювані джерела енергії.