ЦАХАЛ дістався керівництва ХАМАС: кого знищили

Ізраїль знищив керівництво ХАМАС

ХАМАС заявив про ліквідацію міністра економіки ХАМАС Джавада Абу Шамали та члена так званого політбюро терористів Закарія Абу Маамара. Про це повідомляють "Коментарі".

Вони були ліквідовані ЦАХАЛ за допомогою повітряного удару.

У відповідь на знищення своїх лідерів речник військового крила ХАМАС Абу Обейда виступив із новими погрозами на адресу Ізраїлю. Він запропонував мирним жителям ізраїльського Ашкелону залишити місто до 17:00 і закінчив свою промову словами "ми попередили заздалегідь".

Нагадаємо, що у місті проживало до атаки ХАМАС на нього майже 150 тисяч людей. Він був однією з цілей атаки палестинських терористів, які захопили його в перші години атаки. Пізніше місто було відбито ізраїльською армією.

Місто знаходиться в безпосередній близькості від сектора Газа.

Нагадаємо, що ХАМАС ("Ісламський рух опору") — палестинський ісламістський терористичний рух та політична партія, що править у секторі Газа (з липня 2007 року). ХАМАС визнаний терористичною організацією Ізраїлем, Канадою, США, Японією, Європейським Союзом, Організацією американських держав, а також у низці інших країн. Також його заборонено в Йорданії та Єгипті. В Австралії та Великій Британії терористичним визнають лише військове крило ХАМАС. Хамас не визнається терористичною організацією в Росії, Норвегії, Туреччині, КНР, Катарі, країнах Організації ісламського співробітництва, а також у низці інших країн.

Тим часом, Путін видав свою версію – хто винен у війні в Ізраїлі.

Фінляндія пропонує нові санкції: росіянам вони не сподобаються.

А Зеленський анонсував запуск нового зернового коридору.