Буданов розповів про графік підготовки до контрнаступу

Росія перейшла до стратегічної оборонної операції, щоб утримати захоплені території

Підготовка до контрнаступу України йде за графіком, а Росія перейшла до стратегічної оборонної операції. Про це голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов розповів в інтерв’ю NV, пишуть "Коментарі".

Головний український розвідник не розкрив жодних деталей щодо контрнаступу, однак порадив не звертати уваги на весь той потік інформацій-здогадок, який зараз розноситься в різних соцмережах.

"Не слухайте весь той шлак, який зараз несеться інтернетом – одні кажуть, що зараз почнеться, інші – ні, вони вже його скасували. Не розуміють ситуацію ні перші, ні другі", – сказав Буданов.

За його словами, Росія перейшла до стратегічної оборонної операції: їхнє завдання – утримати захоплені території.

"31 березня 2023 року провалилася чергова спроба російського наступу, так званого зимово-весняного. Вони мали вийти на адмінкордони Донецької і Луганської області. Знову ж таки, це навіть не п’ята вже спроба, яка провалилася. Наступального потенціалу для проведення стратегічної наступальної операції в Росії станом на зараз нема. І найближчим часом не буде", – розповів Буданов.

Вкотре він прокоментував свої слова щодо того, що навесні армія України увійде до Криму, акцентувавшись на тому, що ще є в запасі час.

Також Буданов наголосив, що підготовка усіх сил до деокупації українських територій йде за графіком. Те, що буде відбуватися, – це завершення війни. Завершення війни відновленням наших кордонів.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що стало відомо головне завдання "зливу" про контрнаступ ЗСУ.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що партнери України допомагають уряду досягти рівня технічного оснащення, необхідного для початку наступу, постачаючи важку бронетехніку та боєприпаси.

Читайте також на сайті "Коментарі" – чотири індикатори готовності ЗСУ до контрнаступу озвучив експерт.