Блінкен розповів, коли можуть зустрітися Байден і Путін

Держсекретар США Ентоні Блінкен розповів про те, коли Джо Байден запропонував зустрітися Володимиру Путіну

Державний секретар США Ентоні Блінкен розповів про те, коли саме президент США Джо Байден запропонував зустрітися президенту Росії Володимиру Путіну. Про це він повідомив під час прес-конференції в Брюсселі, трансляція якої йшла на YouTube.

За його словами, Байден під час телефонної розмови з Путіним 13 квітня запропонував йому зустрітися в найближчі тижні. Він зазначив, що в Білому домі хочуть вибудовувати стабільні і передбачувані відносини з Кремлем, а для цього потрібно налагоджувати канали комунікації.

Блінкен зазначив, що за допомогою цих каналів США змиє чітко говорити про свої погляди, політиці і заперечення проти агресивних дій Росії. Він підкреслив, що це важливо для того, щоб правильно оцінювати ситуацію. Саме це, за його словами, і зробив Байден, коли подзвонив Путіну і запропонував зустрітися в найближчі тижні.

Довідка: Джо Байден і Володимир Путін провели другий телефонну розмову з моменту інавгурації нового президента США 13 квітня. Під час дзвінка глави держав обговорили нарощування військової потужності Росії на східних кордонах України і на території тимчасово окупованого Криму. Байден заявив, що підтримує територіальну цілісність і суверенітет України.

Також президент США запропонував главі Кремля зустрітися третій країні для того, щоб обговорити всі проблеми, які накопичилися між Росією і США.

Під час першої телефонної розмови з Путіним Байден також засудив російську агресію проти України і заявив, що у дій Росії будуть наслідки.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, коли Росія може напасти на Україну.

Читайте також, навіщо Володимиру Путіну потрібна зустріч з Джо Байденом.