Головна Новини Політика зовнішня політика Блінкен озвучив позицію США по «Північному потоку-2»
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен озвучив позицію США по «Північному потоку-2»

Держсекретар США підкреслює, що Штати все ще можуть ввести санкції проти країн, причетних до будівництва «Північного потоку-2»

28 березня 2021, 19:08
Поділіться публікацією:

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив у неділю, що завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2" зараз залежить тільки від тих, хто займається його будівництвом. Про це пише Reuters.

Блінкен озвучив позицію США по «Північному потоку-2»

Ентоні Блінкен. Фото: Jacquelyn Martin/AP Photo

Блінкен заявив, що сказав своєму німецькому колезі, що санкції США проти трубопроводу з Росії до Німеччини є цілком реальними та що немає ніякої двозначності в американській протидії його будівництва.

Оскільки трубопровід буде проходити з Росії до Німеччини по дну Балтійського моря в обхід України, критики стверджують, що він позбавить Київ прибуткових транзитних доходів і потенційно підірве зусилля нашої країни щодо протидії російській агресії.

Кремль говорить, що підприємство вартістю 11 мільярдів доларів, очолюване російської державною енергетичною компанією "Газпром", є комерційним проектом, але кілька американських адміністрацій виступили проти нього.

Відповідаючи на питання, чи можуть Сполучені Штати що-небудь зробити, щоб зупинити трубопровід, Блінкен сказав в інтерв'ю CNN, що транслюється в неділю: "Зрештою, це залежить від тих, хто намагається побудувати трубопровід і завершити його. Ми просто хотіли переконатися, що наша позиція щодо трубопроводу була добре зрозуміла".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали, яка угода може вбити "Північний потік-2" або дати йому відбутися.

Також ми писали, що запуск російського газопроводу "Північний потік-2" завдасть неймовірний удар, як по Україні, так і по країнах Європейського Союзу. Впевненість в цьому прозвучала по час виступу президента України Володимира Зеленського на прес-конференції з представником Європейської ради Шарлем Мішелем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

иван

29 березня 2021, 06:41

СП-2 будет достроен несмотря на тявканье пиндосни.


Новини