Азіатська країна вирішила змінити прапор

Новий прапор буде, як вважають ініціатори змін, більш престижним для Киргизстану

У Киргизстані пропонують змінити прапор – парламент схвалив законопроект у першому читанні. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на Бі-бі-сі. Серед ініціаторів законопроекту – спікер парламенту Нурланбек Шакієв.

Прапор країн зазнає не сильних змін. Так, парламентарі пропонують змінити форму променів сонця на прапорі країни, щоб його "не плутали з соняшником". Вони мають стати не хвилеподібними, а прямими. Окрім цього, планується додати одну лозину до тундуку — символу киргизького житла, яке на прапорі зображено в центрі сонця. В даний момент на прапорі тундук із трьома прутами. На думку ініціаторів змін, тундук має бути змінений, бо чотири лозини в тундуку були на юртах багатих киргизів, а три — у бідняків.

Президент країни Садір Жапаров підтримав ініціативу депутатів. На його думку, з новим державним прапором Киргизстан "буде розвиненою і самостійною країною, подібно до променів сонця на прапорі".

Критики змін порівняли новий символ із собачим нашийником.

Киргизстан розташований у Центральній Азії, у західній та центральній частині гірської системи Тянь-Шань та на Паміро-Алтаї. За площею території країна займає 85-те у світі (199 951 км²). 25 листопада 2015 року народився 6-мільйонний громадянин Киргизії. Сонце на прапорі країни означає світло, відкритість, життєстійкість. Сорок променів — возз'єднані в народ сорок племен. Тундук символізує єдність всіх народностей, що живуть у країні. Крім того, тундук також є символом тенґріанства – доісламської релігії тюркських народів.

Тим часом, окупанти посилили терор проти мешканців Мелітополя.

Нетаньяху відповів, чи відновить Ізраїль війну проти ХАМАС після перемир'я.

А у Зеленського відреагували на скандальну статтю The Economist про конфлікт президента із Залужним.