Головна Новини Політика вибори Західне соцопитування: до парламенту проходять п'ять партій, лідери - Слуга народу і ОПЗЖ
commentss НОВИНИ Всі новини

Західне соцопитування: до парламенту проходять п'ять партій, лідери - Слуга народу і ОПЗЖ

Соціологи дізналися, кому з політсил українці віддають перевагу

18 вересня 2020, 15:49
Поділіться публікацією:

За результатами всеукраїнського опитування громадської думки, яке було проведене 11-16 вересня 2020 року, якби парламентські вибори в Україні відбулися в найближчу неділю, то найбільші шанси на потрапляння в наступний склад українського парламенту отримали б такі партії: партія чинного президента України "Слуга народу "(25,3%)," Опозиційна платформа — За життя "Юрія Бойка, Віктора Медведчука і Вадима Рабиновича (22,4%)," Європейська солідарність "Петра Порошенка (12,6%), ВО" Батьківщина "Юлії Тимошенко ( 9,1%) і "Партія Шарія" (5,3%). Про це йдеться в дослідженні, опублікованому міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія).

Західне соцопитування: до парламенту проходять п'ять партій, лідери - Слуга народу і ОПЗЖ

Тоді як інші політичні партії, зокрема, "Радикальна партія Олега Ляшка" (3,0%), "Сила і честь" Ігоря Смешка (2,8%), "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка (2,5%), " Українська стратегія Гройсмана "(1,7%), ВО" Самопоміч "Оксани Сироїд (1,5%)," Голос "під керівництвом зміни Святослава Вакарчука Кіри Рудик (1,2%)," Опозиційний блок "Бориса Колесникова і Євгена Мураєва (0,9%), ВО "Свобода" Олега Тягнибока (0,9%), "За майбутнє" Ігоря Палиці (0,7%) і "Національний корпус" Андрія Білецького (0,5%) мають суттєво менші шанси на проходження в парламент.

Західне соцопитування: до парламенту проходять п'ять партій, лідери - Слуга народу і ОПЗЖ - фото 2

Додамо, що опитування проводилося на всій території України, крім тимчасово неконтрольованих районів Донецької та Луганської областей і Криму. Метод опитування — телефонні інтерв'ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів. Загальна кількість респондентів склало 2,008 осіб. Ймовірна похибка визначена на рівні 2,2%.

Раніше соціологи з'ясували, кого збираються підтримати українці на місцевих виборах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини