Головна Новини Політика вибори Україна голосує: у поліції назвали найчастіші порушення
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна голосує: у поліції назвали найчастіші порушення

Найбільше порушень зафіксували в столиці, Київській та Дніпропетровській областях

25 жовтня 2020, 17:07
Поділіться публікацією:

Під час виборів в Україні поліція працює в штатному режимі. Поки що немає кричущих фактів, які б зірвали вибори чи вказували на те, що голосування проходить складно. Про це інформує Національна поліція України.

Україна голосує: у поліції назвали найчастіші порушення

Як повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко, наразі зареєстровано 2401 заява та повідомлень про порушення виборчого законодавства. Серед головних порушників – Київ, Київська та Дніпропетровська області.

"Зранку складено 63 протоколи про адмінпорушення, — уточнив Клименко. — Лідерами по порушенням є Полтавська, Дніпропетровська, Херсонська та Чернігівські області. Найбільше повідомлень за статтею 41 КУпАП – пошкодження чи знищення бюлетеню".

Зазначається, що правоохоронці фіксують, що громадяни намагаються винести свій бюлетень чи пошкодити його. Також є факти, коли виборці спробували пошкодити урни для голосування.

"Крім того, 28 випадків внесення справ до ЄРДР. В першу чергу, це перешкоджання здійснення виборчого права. Наприклад, Соснівка, Конотопський район, Попівська ОТГ, Сумщина, де працювала незаконна ДВК, яка надрукувала власні бюлетені та проводила голосування", — повідомив Клименко.

Очільник Нацполіції зауважив, що протягом дня вісім разів було повідомлено про мінування дільниць. Це виявилися псевдомінування.

У поліції додали, що помітили й зупинили розповсюдження ручок та антисептиків із символікою кандидатів.

Нагадаємо, відомо, скільки наразі склала явка на виборах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини