У кого найбільше шансів перемогти на виборах у Кривому Розі - соцопитування

Не визначився, за кого голосуватиме, кожен п'ятий житель Кривого Рогу

За два тижні до місцевих виборів в Кривому Розі визначилися два основні претенденти на місце міського голови. У лідерах як і раніше нинішній мер Юрій Вілкул. Його основним конкурентом може стати кандидат зі "Слуги народу" Дмитро Шевчик. Про це свідчать результати дослідження соціологічної групи "Рейтинг".

Опитування серед жителів Кривого Рогу соціологи проводили 8 і 9 жовтня. Майже 41% виборців, які визначилися з фаворитом, готові підтримати 25 жовтня нинішнього керівника міста Юрія Вілкула.

Слідом за ним у рейтингу кандидат від "Слуги народу" Дмитро Шевчик, за якого зараз готові проголосувати 29% опитаних виборців.

З великим відривом за Вілкулом та Шевчиком слідують Костянтин Павлов з ОПЗЖ (10,1%), Юрій Яровий з "Європейською солідарністю" (7,2%) і Юрій Мілобог з "Силою людей" (5,5%). У решти претендентів на пост міського голови поки що менш як 4% голосів.


Якщо порівнювати дані цього опитування з попередніми, то рейтинг Юрія Вілкула значно впав. Наприклад, ще у вересні серед усіх опитаних його були готові підтримати більш ніж половина виборців, а зараз 31,5%. А ось електоральні симпатії Дмитра Шевчика, навпаки, виросли. Серед усіх опитаних у вересні його підтримували тільки 14%. Тепер же цей показник досягає майже 22 з половиною відсотків.

Варто відзначити, що близько 20% жителів Кривого Рогу поки що не визначилися зі своїм вибором.

Також, за даними соціологів групи "Рейтинг", шанси потрапити до міської ради поки є у 8 партій. За партію чинного мера Юрія Вілкула готові голосувати 33,8% виборців. За "Слугу народу" - 23,2%.

Також прохідний бар'єр можуть подолати "Опозиційна платформа - За життя" (10,3%), "Партія Шарія" (8,2%), "Європейська солідарність" (7,3%), "Сила людей" (6,1%). На межі 5-відсоткового бар'єра - ВО "Батьківщина" (4,7%) і "Пропозиція" (4,2%). Решта партій, згідно з даними опитування, мають менш як 2% підтримки електорату.


Варто відзначити, що за останній місяць симпатії серед опитаних виборців до "Блоку Вілкула" впали на 10%. А ось "ОПЗЖ", "Партія Шарія", "Європейська солідарність" і "Сила людей" зміцнили позиції.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, чи можна проголосувати на місцевих виборах за допомогою цифрового паспорта.