Труханов залишиться мером Одеси за версією читачів "Коментарів"

Користувачі "Коментарів" віддали чинному меру Одеси Геннадію Трухановому перше місце

Портал "Коментарі" і рейтингова платформа RATINGS: Comments.UA підбивають підсумки серії опитувань, в рамках яких ми з'ясували - кому українці прямо зараз готові довірити посади мерів найбільших міст країни. На черзі - Одеса, де скандалів з місцевою владою останнім часом дуже багато.

Погана якість доріг, убитий громадський транспорт, постійна відсутність гарячої води, і брудні вулиці... Ці та багато інших злободенних проблем добре знайомі більшості українців, але далеко не всі знають, в чиїй безпосередній компетенції їх рішення. Тому критиці піддаються всі - від самих дрібних чиновників до прем'єр-міністра і навіть президента.

І ось він - довгоочікуваний момент, коли всі українці отримають шанс вибрати тих самих людей, які будуть нести пряму відповідальність за порядок і комфорт в їхньому місті. Вже 25 жовтня жителі усіх міст країни відправляться до виборчих дільниць і проголосують за людей, яких вони хочуть бачити своїм мером.

А поки "Коментарі" надають свої результати голосування, в якому брали участь журналісти, експерти та, найголовніше, наші улюблені читачі! Поїхали!

Геннадій Труханов - мер Одеси за версією читачів "Коментарів"

Одеса останнім часом в інформаційному просторі України асоціюється не так з шикарними курортами, пляжами та однією з туристичних Мекк, а більше зі скандалами з місцевою владою. Історія танкера Delfi, якого дуже довго не могли підняти в Чорному морі, стала частиною новинної повістки всіх ЗМІ. З іншого боку - постійні порушення карантинних порушень якраз в тих місцях, які приваблюють туристів.

Попри все це, читачі "Коментарів" вважають, що краще Геннадія Труханова з містом ніхто не впорається. За чинного мера віддали свої голоси 26% респондентів. Для перемоги в першому турі точно не вистачить, але далі у нього напевно також залишиться хороша перевага. Відразу видно, що голосування проходить у нас в інтернеті, ось на друге місце і вирвався журналіст і громадський діяч Петро Обухів, за якого готові проголосувати 17,24%. На третьому місці, напевно, найвідоміший для рядового українця кандидат - Олег Філімонов. Одеський "джентльмен" нажартувався, і тепер йде на вибори кандидатом від партії "Слуга народу". За нього готові віддати свій голос 11,94% наших користувачів.

Всього лише на пів відсотка Філімонов обійшов Миколу Скорика, який довго працював в Криму, а зараз є народним депутатом від "Опозиційної платформи - За життя". Єдина жінка вгорі рейтингу - це Наталя Делієва, дружина Георгія Делієва з "Маски-шоу", ще одного гумористичного проекту 90-х-початку нульових. Делієва йде на вибори від "Голосу", і у неї в нашому голосуванні 5,88%.

Повністю ознайомитися з результатами можна тут.

Спасибі всім, хто брав участь в нашому голосуванні. І стежмо, як пройдуть вибори насправді. А потім звіримося і дізнаємося, чи збігаються смаки читачів "Коментарів" із загальними настроями жителів Одеси.

Раніше "Коментарі" публікували таке ж дослідження по Києву, де Кличко не зміг виграти.