Кернесу немає альтернативи на посаді мера Харкова за версією читачів "Коментарів"

Користувачі "Коментарів" віддали половину голосів чинному меру міста Геннадію Кернесу

Портал "Коментарі" і рейтингова платформа RATINGS: Comments.UA підбивають підсумки серії опитувань, в рамках яких ми з'ясували - кому українці прямо зараз готові довірити посади мерів найбільших міст країни. На черзі - Харків, де чинний мер Геннадій Кернес продовжує проходити лікування за кордоном, але це не заважає йому перемагати в нашому голосуванні з великим відривом.

Погана якість доріг, убитий громадський транспорт, постійна відсутність гарячої води та брудні вулиці... Ці та багато інших злободенних проблем добре знайомі більшості українців, але далеко не всі знають, в чиїй безпосередній компетенції їх рішення. Тому критиці піддаються всі - від самих дрібних чиновників до прем'єр-міністра і навіть президента.

І ось він - довгоочікуваний момент, коли всі українці отримають шанс вибрати тих самих людей, які будуть нести пряму відповідальність за порядок і комфорт в їхньому місті. Вже 25 жовтня жителі усіх міст країни відправляться до виборчих дільниць і проголосують за людей, яких вони хочуть бачити своїм мером.

А поки "Коментарі" надають свої результати голосування, в якому брали участь журналісти, експерти та, найголовніше, наші улюблені читачі! Поїхали!

Геннадій Кернес - мер Харкова за версією користувачів "Коментарів"

Голосування в Харкові вийшло у нас ще більш одностороннім, ніж в Дніпрі. Більшість харків'ян, які взяли участь в опитуванні, вважали, що краще Геннадія Кернеса ніхто не впорається з цією посадою. 52,39% - результат, який дуже вражає, особливо для місцевих виборів. І це при тому, що на публіці чинний градоначальник не з'являвся вже дуже давно і продовжує проходити курс лікування від коронавірусу в Німеччині.

На другому місці до недавніх пір волонтер, а нині керівник місцевого осередку "Європейської солідарності" Олег Абрамичев. Однак на тлі лідера його 13,05% виглядають не надто впевнено. Те ж можна сказати й про голову Харківської обласної державної адміністрації Олексія Кучера, у якого лише 9,23%.

Подолали п'ятивідсотковий бар'єр юрист, громадський діяч Ігор Черняк (5,22%) і один з найвпливовіших людей в місті, нардеп Олександр Фельдман (5,92%).

Повністю ознайомитися з результатами можна тут.

Спасибі всім, хто брав участь в нашому голосуванні. І стежмо, як пройдуть вибори насправді. А потім звіримося і дізнаємося, чи збігаються смаки читачів "Коментарів" із загальними настроями жителів Харкова.

За його користувачів "Коментарів", в Дніпрі вибори закінчаться також упевненою перемогою одного із кандидатів.