Головна Новини Політика вибори Кадровий дефіцит і гастролери в списках: чому ОПЗЖ стрімко втрачає рейтинг в Донецькій області
commentss НОВИНИ Всі новини

Кадровий дефіцит і гастролери в списках: чому ОПЗЖ стрімко втрачає рейтинг в Донецькій області

Партія ОПЗЖ пропонує свої виборцям в Донецькій області голосувати за політичних гастролерів з інших міст і навіть регіонів

6 жовтня 2020, 12:52
Поділіться публікацією:

"Слуга Народу" в Донецькій області вже перемагає в гонці електоральних переваг. Тоді як причина гальмування рейтингу ОТЗЖ — політичні гастролери в списках, про що свідчать документи, які опинилися в розпорядженні редакції "Коментарів".

Кадровий дефіцит і гастролери в списках: чому ОПЗЖ стрімко втрачає рейтинг в Донецькій області

Так, за 50% списку партії — так звані політичні гастролери — жителі інших областей, міст і районів. У списках, для прикладу, можна зустріти 19-річних дітей кандидатів, чоловіків, дружин, кумів та інших родичів, що явно не сприяє зростанню або хоча б збереженню рейтингу цієї політсили.

Згідно зі списками, в Соледарі 15 осіб з команди ОТЗЖ не є жителями цього міста, а проживають в Артемівську, Торецькому, Черкаському.

"Тобто, це навіть не жителі нашої громади. Але виборці цього навіть не підозрюють. Крім того, ОТЗЖ в агітаційних матеріалах вказують тільки 16 чоловік, не показують повний список. Тому що у людей відразу виникне питання: "А чому на вибори йдуть ті, хто взагалі не живе в Соледарі?", — розповів нам місцевий житель Олексій, чиї дружина і кум присутні в списках ОТЗЖ.

Крім того, за його словами, в команді ОТЗЖ є люди, які раніше балотувалися від Блоку Петра Порошенка. Наприклад, за твердженням нашого співрозмовника, Олександр Степаненко та Юлія Ушакова відкрито підтримували в 2016 році Петра Порошенка. Теж саме він говорить і про заступник директора ДП "Артемсіль" Вадима Зеленому. Мало того, Володимир Боровик, зі слова Олексія, раніше представляв партію "Наш край", а у кандидата Андрія Попова, голови профспілки ДП "Артемсіль", триває судовий розгляд з рідним братом Олександра Степаненко Ігорем Степаненко, який також присутній в списку ОТЗЖ.

Схожим чином команда ОПЗЖ представлена і в Покровській ОТГ. За словами мешканки Костянтинівки Анни, в списку цієї політсили 38 осіб, більшість з яких представляють одне підприємство — "Селена Гласкомерц". За її словами, серед інших в списку є голова підприємства, її невістка, класний керівник сина, косметолог, а також юрист цієї ж компанії — його дружина. Крім того, там присутні сім чоловік, які подали за останню добу свою кандидатуру як самовисуванці. Всі вони також представляють "Селену Гласомерц". Анна стверджує, що туди входить навіть прибиральниця цього підприємства.

Підтвердження словами нашої співрозмовниці можна без зусиль знайти на офіційному сайті ЦВК. Згідно даним , зазначеним на порталі відомства, в цілому 27 з 38 осіб представляють не Покровську ОТГ, а інші міста. Так, 7 кандидатів представляють Київ, 7 — Авдіївку, 2 — Слов'янськ і відразу 11 — Константиновку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини