Є рішення всієї влади: Стефанчук поставив крапку у дискусії про вибори під час війни

Руслан Стефанчук заявив, що виборів під час війни не буде, бо вони посварять українців

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив, що всі гілки української влади ухвалили рішення, що виборів під час війни в країні не буде. Як передає портал "Коментарі", таку заяву спікер парламенту зробив в інтерв'ю "Укрінформу".

Руслан Стефанчук зазначив, що Конституція України та законодавство мирного часу не передбачають особливостей проведення виборів в умовах війни, а тому Києву потрібні були консультації з партнерами.

Він зазначив, що звертався з цим питанням до колег із парламентів інших країн.

"Було багато обговорень і на парламентському, і на урядовому рівнях, але ухвалено рішення, що в період воєнного стану вибори в Україні не будуть проводитися. Я завжди казав, що проведення виборів під час війни може посварити українське суспільство", - сказав Стефанчук.

Голова Верховної Ради заявив, що одночасно необхідно забезпечити демократію у країні.

Парламентарій наголосив, що всі гілки української влади ухвалили консенсусне рішення про неможливість проведення виборів.

"Також ми бачимо, що суспільство вважає недоцільним проведення виборів під час війни", - підсумував Руслан Стефанчук.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому в Україні не припиняють говорити про вибори: чи є шанс, що вони відбудуться під час війни. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю до нашого видання детально проаналізували ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – вибори під час війни неможливі: про що говорить рішення нардепів і чи можуть бути нюанси.