Чи бути виборам президента у березні 2024-го: Зеленський зняв інтригу

Глава держави наголосив, що під час війни безвідповідально поширювати чутки на цю тематику

Останнім часом тема проведення виборів президента України у березні 2024 року набрала обертів і щоб зняти інтригу глава української держави Володимир Зеленський у своєму відеозверненні до українців заявив, що обговорювати нічого, адже поки що він вважає це питання не актуальним.

Зеленський наголосив, що зараз українцям варто думати про захист держави та "не розпадатися" на суперечки.

"Ситуація зараз така, як і раніше: якщо не буде перемоги, то не буде країни. Наша перемога можлива. Вона буде, якщо ми всі будемо зосереджені саме на ній, а не на суперечках, політиканстві чи пошуках якогось свого особистого інтересу" , - сказав він.

Президент наголосив, що зараз треба всі ресурси направити на перемогу, чим і мають займатися усі відповідні структури.

"Всі ми бачимо, що зараз не час для широких святкувань чи інших зухвалих речей у тилу, які неприйнятні під час війни і тим більше тоді, коли армія, коли всі наші сили оборони живуть зовсім іншими емоціями: болем, боями, втратами, а й здобутками для України", - зазначив Зеленський.

Глава держави наголосив, що зараз, у воєнний час, коли є безліч викликів, абсолютно безвідповідально – якось так… легковажно та граючи вкидати у суспільство тематику виборів.

Він додав, що очікую від усіх відповідних структур та органів влади конкретних відповідей щодо завдань, які об'єктивно стоять перед державою зараз. За словами президента, це стосується і цивільних органів влади, і воєнного елементу держави, і чиновників із Верховною Радою України, і Служби безпеки України та інших правоохоронних органів.

На його думку, зараз державі потрібно значно більше зосередженості на обороні – всім у державі, і особливо на регіональному рівні, у тилових містах, які мають відповідні ресурси, щоб допомогти та підтримати.

Читайте також на порталі "Коментарі" - яка ймовірність виборів у 2024 році: хто розгойдує тему і в чому головна загроза.