Зеленський звільнив дитячого омбудсмена

Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба не повідомив, чому йде з посади

Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба повідомив, що завершує свою роботу на посаді, але продовжить працювати в сфері захисту дітей. Про це повідомляє Кулеба в Facebook.

"Друзі, я завершую свою роботу на посаді уповноваженого президента України з прав дитини. Спасибі президенту за довіру. Вірю, що напрямок захисту прав дітей буде пріоритетом державної політики в Україні. Спасибі всім, хто весь цей час підтримував з ким спільно працювали", - розповів Кулеба.

Кулеба не повідомив, чому йде з посади.

Своїми указами президент Володимир Зеленський звільнив Кулебу та призначив Дарину Герасимчук радником - уповноваженим з прав дитини та дитячої реабілітації.

Як повідомляли раніше Верховна Рада України (ВР) прийняла рішення про звільнення міністра інфраструктури Владислава Криклій. За те, щоб він покинув свій пост, проголосували 284 народних депутатів. Під час свого звіту у парламенті Криклій розповів про здобутки влади у сфері інфраструктури під час пандемії. Зокрема, він зазначив, що на "Укрзалізниці" не було масових звільнень за час локдауну, а "Укрпошта" отримала можливість стати пошта-банком завдяки фінансуванню європейських банків. Відповідаючи на питання нардепів, чи не хоче влада замінити його на когось, хто не буде так добре працювати, Криклій зазначив, що рішення піти з поста прийняв самостійно, адже він прийшов на посаду "в командній роботі" і йде з неї таким же чином.

Нагадаємо, міністри інфраструктури Владислав Криклій та економіки Ігор Петрашко написали заяви на звільнення за власним бажанням. Міністра охорони здоров'я Максима Степанова планують звільнити за поданням прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.