Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський попередив українців про загрозу нової хвилі коронавірусу після Пасхи
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський попередив українців про загрозу нової хвилі коронавірусу після Пасхи

Раніше Представники Госпродпотребслужби і Ради Церков обговорили підготовку до великодніх свят

26 квітня 2021, 21:33
Поділіться публікацією:

Глава держави Володимир Зеленський звернувся до голів церков з проханням закликати віруючих до дотримання карантинних та протиепідемічних заходів при відвідуванні храмів.

Зеленський попередив українців про загрозу нової хвилі коронавірусу після Пасхи

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Як вважає український президент, це необхідно попри зниження темпів захворюваності, повідомляє УНІАН.

В ході брифінгу в Чорнобилі Володимир Зеленський сказав.

"Ми зараз бачили кадри (в храмах у Вербну неділю — ред.), Де дуже багато людей, де черги до церков стоять — мені здається, що з-за COVID-19 у нас може бути ще одна хвиля. Ось де є проблема. Я б на місці глав церков звернувся ще раз до всіх людей і сказав їм, щоб все ж вони пам'ятали, що віра дуже важлива, але вона важлива для живих, перш за все", — акцентував Зеленський.

Нагадаємо, в Україні не планують вводити локдаун на великодні і травневі свята. Про це сказав головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко. За його словами, необхідно максимально виключити великі скупчення людей під час свят. Саме це може запобігти новий спалах коронавірусу. Ляшко зазначив, що ведуться переговори з представниками церков про максимально безпечному святкуванню в цьому році. Як варіант розглядається скорочення кількості святкових літургій. Крім того, МОЗ пропонує літнім людям і тим, у кого є хронічні захворювання, не відвідувати храми. Наприклад, на освячення може піти хтось один із родини.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", в Офісі Зеленського обговорили підготовку до великодніх свят в умовах коронавірусної епідемії в Україні. Президент України Володимир Зеленський закликав українців бути розважливими під час святкування Великодня-2021, адже в країні триває епідемія коронавірусу і кілька регіонів знаходяться в "червоній" зоні карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини