Віктор Бобиренко розповів до чого готується Офіс президента, просуваючи відставку Разумкова

В Офісі президента готуються до можливих дострокових виборів президента і парламенту

Рішення почати збір підписів за відставку Дмитра Разумкова з поста глави Верховної Ради може виходити особисто від президента Зеленського. Як інформує видання "Коментарі", таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Віктор Бобиренко.

Він зазначає, Дмитро Разумков в Фейсбук сам повідомив, що Давид Арахамія прийшов до нього за підписними листами про відкликання його з посади Голови Верховної Ради України. Разумков тут же заявив, що зволікати з процесом не буде і "слуги" отримають підписні листи.

"Збивати Разумкова зараз за логікою - дурня. На нього орієнтовано кілька депутатів. Він має певну вагу в суспільстві. Він коректно веде засідання. Ніякої логіки, а значить це - або просто Найвеличніший показує своє царське невдоволення. Тому що ніхто в команді не має права мати власну позицію. Тут як в тому фільмі: "Як чолобитну цареві подаєш?". А Разумков на публіці "ку" цареві не робить. Або інше", - зазначив політолог.

Віктор Бобиренко додає, інше - це те, що в оточенні Зеленського займаються консолідацією команди перед великою війною. Тому потрібен свій в дошку спікер парламенту. Тому мінятимуть міністрів на 100% своїх. Як говорили в армії: "збивання частин". Тому і збирають "слуг народу" в Трускавці, щоб всі дружно розписувалися за відставку Разумкова, а з "фрондерами" буде тут же проведена профілактична робота.

"Значить ми скоро побачимо їх в бойовому розфарбуванні. І це будуть або дострокові вибори. Президентські (за прикладом Саакашвілі в Грузії), а потім парламентські. Або будуть готуватися до якогось беззаконня. Наприклад, анексії каналів Порошенка. Або його арешту. І до очікуваних протестів. Тут і локдаун їм на допомогу. Ну, і боєготовність", - зазначив Бобиренко.

Читайте також на порталі "Коментарі" - спікер Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив про те, що в "Слугу народу" готують його відставку.