В Україні з'явився новий президентський рейтинг: хто лідирує

Чинний президент Володимир Зеленський набрав би 25% голосів тих українців, які визначились і голосували б на виборах

Якби вибори президента України проводились найближчої неділі, то за чинного главу держави Володимира Зеленського проголосували б 18% усіх виборців. Український лідер продовжує залишатись на першій позиції електоральних преференцій мешканців країни. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, яке проводить Український інститут майбутнього.

Крім того, чинний президент набрав би 25% голосів тих українців, які визначились і голосували б на виборах.

Ці дані (дослідження проводилося з 28 листопада до 10 грудня - ред.) ідентичні результатам жовтневого опитування.

Зазначається, що найближчий конкурент Зеленського – п'ятий президент України Петро Порошенко. Підтримка політика серед виборців зросла на 3% порівняно з жовтнем і склала 16%.

Лідер партії "Опозиційна платформа – За Життя" Юрій Бойко, а також лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко не продемонстрували зростання рейтингу. На президентських виборах політики набрали б по 10% голосів.

За даними дослідження, до кандидатів, які змогли б подолати 5-відсотковий бар'єр у разі виборів державного голови, Ігоря Смєшка, Євгена Мураєва та Володимира Гройсмана, приєднався екс-спікер українського парламенту Дмитро Разумков. Політика підтримали б 8% серед тих, хто визначився та піде на президентські вибори.

Соціологи зазначили, що після початку Разумковим самостійної політичної діяльності рейтинг екс-глави Верховної Ради поступово зростає, як і рівень його впізнаваності в суспільстві.

Раніше "Коментарі" писали, хто за результатами опитування соціологічної групи "Рейтинг" зміг би скласти конкуренцію Зеленському на виборах президента.