В ОПЗЖ заявили про безперспективність справи, в якій фігурує Медведчук

Нардеп Юрій Бойко впевнений, що якщо Медведчука звинувачують у тому самому, що й Порошенко, то справа точно розвалиться

Вугільна справа, фігурантом якої є лідер ОПЗЖ, нардеп Віктор Медведчук, не має перспектив. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив нардеп Юрій Бойко, пише сайт телеканалу "112 Україна".

"Це ми бачили по нашому колезі, народному депутату Медведчуком, до справи якого і намагаються прив'язати справу п'ятого президента. Я не знайомий із звинуваченнями на адресу п'ятого президента, але я уважно прочитав, що інкримінували моєму колезі. Якщо це та сама справа, то це порожнеча, нічого там немає, оскільки в момент, коли йшла торгівля з неконтрольованими територіями, не було жодних заборон", - заявив Бойко.

Водночас він наголосив: "Справа, яка розглядається, не має перспектив".

Варто нагадати, у середу, 19 січня, Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід п'ятому президентові України, нардепу Петру Порошенку у справі про державну зраду та фінансування тероризму. Так, суд ухвалив рішення звільнити екс-главу держави із зали суду під особисте зобов'язання.

Раніше Печерський районний суд міста Києва продовжив до 10 місяців запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту нардепу Віктору Медведчуку.

Адвокат голови політика Лариса Чередниченко заявила, що Кримінальний процесуальний кодекс України встановлює максимальний термін продовження запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту до шести місяців. У випадку з Віктором Медведчуком цей термін вже сягає десяти місяців, і це є підставою для апеляційної скарги.

Читайте також на порталі "Коментарі" - нардеп Шуфрич заявив, що влада продемонструвала зовсім різне ставлення до Порошенка та Медведчука.