Головна Новини Політика внутрішня політика У Чорному морі стартували американо-українські навчання Sea Breeze 2021: якою буде реакція РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чорному морі стартували американо-українські навчання Sea Breeze 2021: якою буде реакція РФ

Навчання Sea Breeze проводяться вже не перший рік

28 червня 2021, 16:05
Поділіться публікацією:

У Чорному морі 28 червня стартували навчання Sea Breeze 2021, а також морське патрулювання, організоване Військово-морськими силами України і шостим оперативним флотом ВМС США. Ці заходи і можливу реакцію на них Росії (РФ) оцінив для порталу "Коментарі" військовий оглядач, головний редактор "Апострофа" Денис Попович.

У Чорному морі стартували американо-українські навчання Sea Breeze 2021: якою буде реакція РФ

Навчання Sea Breeze 2021 (фото з відкритих джерел)

"Навчання Sea Breeze проводяться вже не перший рік. І не вперше вони стають об'єктом для політичних спекуляцій з боку Кремля і підконтрольних йому сил, — зазначає Денис Попович. — Досить згадати 2006 рік, коли дії маріонеткових проросійських організацій у Криму практично призвели до зриву навчань у встановлені терміни".

Цього року РФ також намагалася зірвати Sea Breeze, однак прибуття іноземних кораблів в Одесу і безпрецедентний масштаб цих навчань зроблять такі спроби неможливими, зазначає військовий оглядач.

За його словами, той факт, що представництво учасників буде найширшим за всю історію навчань, свідчить про те, що партнери України не залишають нас наодинці з противником.

"Тим не менш, є ймовірність провокацій з боку РФ, — продовжує Денис Попович. — Вони можуть бути втілені у спробах організувати "паралельні вчення" у тих районах моря, де відбуватимуться навчання Sea Breeze, із закриттям цих районів і вимогою туди не заходити. Сценарій таких провокацій вже відпрацьований в історії з британським есмінцем Defender. Однак до прямого морського зіткнення справа навряд чи дійде".

Нагадаємо, в Росії продовжують "брязкати" зброєю, демонструючи силу як Україні, так і західним країнам. За повідомленням російських ЗМІ, які посилаються на Міністерство оборони РФ, їхня армія в окупованому Криму бере участь в масштабних військових навчаннях. Місцем проведення уявних бойових дій визначили полігон Опук.

У Росії стверджують, що свої сили на навчаннях продемонструють не менше 10 тисяч бійців. Також збираються задіяти велику кількість техніки — близько 1200 одиниць.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини