"Українці будуть позитивно здивовані": головний дипломат України зробив заяву про зміни осінню

Дмитро Кулеба каже, що результати України позитивно здивують і українців і людей за кордоном.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловив свої очікування щодо подій цієї осені, прогнозуючи позитивні зміни для України.

В інтерв'ю з "Укрінформом" він зазначив, що наразі суспільні очікування дуже занижені.

"Ми перебуває у точці дуже занижених очікувань. Але хоч як би парадоксально це звучало, я думаю, що натомість результати України позитивно здивують і українців і людей за кордоном. Головне – зберігати єдність попри будь-які спроби ворога її підривати та всім разом важко працювати на перемогу і не втрачати надії", - зазначив міністр.

Міністр також наголосив на важливості збереження країни та її народу, закликаючи до взаємопідтримки.

"Маємо триматися та допомагати одне одному. Ми переможемо. Бережімо цю віру одне в одного та рухаймося вперед", - резюмував очільник МЗС України.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Кулеба розповів про крок Китаю, який би наблизив мир. Україна переконана в тому, що участь Китаю в саміті світу була б правильним кроком, який наблизив би мир і продемонстрував би збалансовану позицію Пекіна щодо війни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Дмитро Кулеба зазначив, що Україна перебуває в активному діалозі з Китаєм щодо бачення шляхів досягнення миру. За його словами, Київ переконує Пекін, що принцип територіальної цілісності є фундаментальним для обох країн.

Глава українського МЗС зазначив, що Україна публічно відповіла на китайську позицію, а цього тижня у Пекіні відбулися перші за багато років політичні консультації між міністерствами двох країн.