У Зеленського відреагували на заяву про відставку Смолія

У прес-службі Офісу президента повідомили, як працюватиме НБУ найближчим часом

Офіс президента України Володимира Зеленського опублікував заяву про роботу Національного банку на тлі новин про те, що голова НБУ подав главі держави заяву про відставку.

У Зеленського заявляють, що пріоритетом для української влади є забезпечення незалежності Національного банку України. Крім того, запевняють, що правління НБУ буде і далі працювати, ґрунтуючись на принципах незалежності та професійності.

В Офісі президента заявляють, що НБУ повинен співпрацювати з урядом у питаннях реалізації монетарної і фіскальної політик. На думку влади, це стане запорукою для забезпечення макроекономічної і фінансової стабільності, а також буде сприяти економічному зростанню і відновленню банківського кредитування.

У відповідь на заява Смолія про політичний тиск заявили, що робота Нацбанку повинна ґрунтуватися виключно на засадах професіоналізму і повинна бути позбавлені політичної забарвлення, яка може заважати роботі регулятора.

Нагадаємо, сьогодні, 1 липня, голова Нацбанку Яків Смолій подав президенту Володимиру Зеленському заява про відставку. Керівник НБУ заявив, що не може працювати в умовах політичного тиску.