В "Слузі народу" прокоментували поведінку Арестовича

Поки що це перша і єдина реакція влади на слова Арестовича

Заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук заявила, що поведінка представника української делегації Тристоронньої контактної групи Олексія Арестовича неприпустима, і назвала його "свинством". Про те заявила Кравчук в ефірі програми "Мокрик За Живому" на hromadske.

"Я вважаю, те, що зробив Арестович - це неприпустимо, свинство ... Така поведінка точно тільки дискредитує його як людину, яка мала б доносити інформацію про хід переговорів", - сказала вона.

За її словами, якби вона могла вибирати, то не взяла б його на роботу, оскільки на цій посаді потрібно обговорювати, як російські загарбники блокують переговори по врегулюванню ситуації на Донбасі, а не потрапляти в скандали через небажання спілкуватися рідною мовою.

Нагадаємо, раніше під публікацією про чергові переговорах ТКГ, Арестович послав "на х * й" одного з коментаторів, які попросили писати його про події українською мовою. Пояснюючи свої дії, він заявив, що вважає їх гідною відповіддю людині, при цьому на тій мові (очевидно, маючи на увазі російський), який той розуміє. Також Олексій Арестович зазначив, що якщо особи, які приходять до нього в Facebook в коментарі, зареєстровані в соцмережі під російським ім'ям і прізвищем, це означає, що вони боти. При цьому жодних аргументів в силу схожою листування з користувачем Андрієм Смолієм, якого Арестович також послав на три букви, він не привів. При цьому Смолій, обурений поведінкою громадського діяча, пов'язаного з Офісом Президента і українською делегацією в ТКГ, підписаний в Facebook на українському і писав також державною мовою.

При спілкуванні з журналістами Арестович згадав, що глава вітчизняної делегації Леонід Кравчук ще не чув про інцидент, тому жодним чином його не прокоментував. В цілому ж, нічого ганебного в своїй поведінці блогер не бачить.