У "Слузі народу" нарешті визначилися з висуненням кандидата на вибори мера Харкова

Партія "Слуга народу" не висуватиме свого кандидата на вибори харківського міського голови

Президентська партія вирішила зайняти позицію стороннього спостерігача, вирішивши не висувати свого кандидата на вибори харківського міського голови. Як інформує видання "Коментарі", про це розповіли лідери "Слуги народу" Давид Арахамія і Олександр Корнієнко під час брифінгу після з'їзду партії, пише "Українська правда".

Довго тривала епопея з можливим висуванцем від "Слуги народу" на виборах мера Харкова. Багато експертів, журналістів, оглядачів в один голос стверджували, що на Банковій точно повинні висунути когось, тому як, якщо кандидата не буде, то це серйозно похитне позиції глави держави в місті-мільйоннику. Йшли чутки про те, що "слуги" можуть підтримати чинного секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова, у якого досить непогані шанси здобути перемогу, але чутки так і залишилися чутками. На брифінгу Давид Арахамія так і заявив, що в команді президента поки що не знайшлося сильної кандидатури, яка б могла мати шанси на перемогу на виборах, тому було прийнято рішення не висувати кандидата в мери від "Слуги народу".

Олександр Корнієнко підкреслив, висування кандидатів на місцевих виборах - це прерогатива місцевих партосередків. В даному випадку вирішено утриматися. "Слуга народу" також не підтримуватиме нікого з інших кандидатів. При цьому глава партії допустив, що, якщо якісь із представників "Слуги народу" все-таки вирішать брати участь у виборах, то це буде їх відповідальність, а не відповідальність партії або президента.

Читайте також на порталі "Коментарі" - стала відома дата виборів мера Харкова: в Раді зареєстрували постанову.