ТКГ наполягає на розмінуванні 19 ділянок на Донбасі

Розмінування східних територій слід почати до настання морозів

Українська делегація в Тристоронній контактній групі наполягає на терміновому розмінуванні 19 ділянок на Донбасі. Про це члени ТКГ повідомили на своїй Facebook-сторінці після чергової відеоконференції.

Актуальність розмінування тісно пов'язана з погодними умовами. Адже якщо процес затягнеться до морозів і погіршення погоди, розмінування територій буде неможливим.

Про необхідність розмінування територій на Донбасі нагадував ще рік тому Президент України під час Нормандського саміту 9 грудня 2019-го.

Наразі заплановано розміновувати 19 східних районів: кладовища, електромережі, об'єкти водопостачання, які знаходяться на лінії розмежування.

Також члени делегації повідомили, що сторони досягли певного поступу в обговоренні умов розблокування російською стороною роботи КПВВ. Поки ці умови - чисто технічні.

Сайт "Коментарі" нагадує своїм читачам, що Україна відновила пропуск людей через лінію розмежування. Пропуск буде проводитися щодня з 8.00 до 18.00. В'їзд-виїзд здійснюється з дотриманням всіх епідеміологічних заходів.