"Тисячу Зеленського" сплатять самі українці: Шмигаль розкрив подробиці

Президентська програма діятиме у 2021 та 2022 роках

Гроші на анонсовану президентом 1 тисячу гривень для повністю вакцинованих проти COVID-19 українців візьмуть із скарбниці із коштів платників податків. Проблем із виплатами бути не повинно, адже вони вже закладені у бюджеті. Як передає видання "Коментарі", про це на брифінгу написав глава уряду Денис Шмигаль.

Прем'єр пояснив, що гроші знайдуть у фонді підтримки підприємництва, що постраждало від пандемії. Тобто фактично ті кошти, які минулий рік виділяли для підтримки дрібного бізнесу, тепер виділятимуть для мотивації вакцинації всіх громадян.

Денис Шмигаль додав, йдеться про загальний фонд бюджету, звідки виділятимуться кошти. Тобто фактично самі ж українці і профінансують президентську програму. Цією програмою можна буде скористатися і в час, що залишився, в 2021 році, і в першому півріччі 2022 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" - експерти спеціально для видання "Коментарі" проаналізували ініціативу президента України, а також розповіли, чому з цією ініціативою влада серйозно запізнилася. Також було зроблено акцент на тому, що мотивувати вакцинуватися потрібно не всіх поспіль, а саме тих громадян, які входять до групи ризику, тобто пенсіонерів, людей із супутніми захворюваннями.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло – екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян розкритикував ініціативу президента Зеленського щодо вакцинації, заявивши, що у влади досить серйозні проблеми з математикою та коштів на мотивацію вакцинуватися для всіх українців точно не вистачить. Про це у Зеленскього не говорять.