Тимошенко пообіцяла провести в Україні 5 референдумів

Вона озвучила питання, які її партія планує винести на голосування

Наступного дня після прийняття Закону про Всеукраїнський референдум, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що її політична сила ініціюватиме проведення цілих 5 референдумів. Про це вона написала у Facebook, прокоментувавши свій виступ у Верховній Раді.

"ТАК постачанню населенню українського газу та атомної електроенергії з 30% рентабельністю;
НІ продажу сільськогосподарської землі;
НІ продажу стратегічної власності;
НІ легалізації наркотиків;
НІ легалізації грального бізнесу", - анонсувала Тимошенко майбутні предмети референдумів.

Вона розкритикувала новоспечений Закон, назвавши його "поганим". Тимошенко вважає, що в ньому прописана така кількість бюрократичної тяганини, що простому народу домогтися проведення референдуму буде фактично неможливо. Натомість її партія готова стати "пліч-о-пліч" з українцями, аби допомогти їм подолати ці труднощі та проголосити свою волю найближчим часом.

"Понад 70% людей вважають, що країна рухається у неправильному напрямку. Це означає, що влада ухвалює рішення всупереч волі суспільства", - зазначила очільниця ВО "Батьківщина".

Варто зазначити, що Юлія Тимошенко одразу після обрання Зеленського президентом неодноразово наголошувала на необхідності прийняття закону про референдум, і це питання було предметом кулуарних перемовин між її та провладною силами. Однак команда Зеленського самостійно підготувала Закон, позбавивши Тимошенко можливості заробити на ньому політичні бали.

Нагадаємо, що саме у день голосування за Закон про референдум ЗМІ зловили Тимошенко на листуванні з головою Офісу Президента Єрмаком щодо матеріалів, які вона підготувала для нього, також Юлія Володимирівна запрошувала Єрмака в гості.