Стало відомо, на кого Порошенко переписав Roshen та інший бізнес: нове розслідування журналістів (ВІДЕО)

Раніше суд заарештував активи Петра Порошенка

Експрезидент та народний депутат Петро Порошенко, переоформив власну корпорацію Roshen та інші чималі бізнес-активи на сина Олексія. Про це інформує програма "Слідство.Інфо".

Ще на початку місяця судова установа наклала арешт на майно та активи колишнього очільника країни. Але великого кондитерського виробництва там немає. Про це зазначив представник ОГП Юрій Бєлкін.

За інформацією Forbes Україна, саме ця корпорація - найцінніший актив Порошенка. Медіа оцінює це солодке виробництво у більш як $1,1 мільярда. Разом з ним статки високопосадовця нараховують близько $1,6 мільярда, - стверджує представник Forbes Україна Володимир Ланда.

Важливо, що на сина п’ятого президента переоформлено майже 50 компаній. Вони мають безпосереднє відношення до цього кондитерського виробництва. Також відтепер Олексій Порошенко є повноправним власником аграрного бізнесу,- переконані працівники цього медіарозслідування.

Як зазначив Володимир Ланда, після президентських виборів стали більшими ризики для бізнесів Порошенка-старшого.. Тому він передчасно вжив заходи, щоб такі ризики були мінімальними. Останні події засвідчили, що такі його заходи дозволили їх зменшити і вивели цінне майно з-під арешту, який наступив через 2 роки.

Представники пресслужби експрезидента, коментуючи цю ситуацію, наголосили, що Олексій Порошенко зупинив свою кар’єру, як політик. Тому "за рішенням трастового керуючого йому було надано усіх прав та повноважень кінцевого бенефіціарного власника "сліпого" трасту".

Спікер Порошенка переконує, що це рішення прийнято виключно через закінчення політичної кар’єри Олексія Порошенка та за "подальшим забезпеченням відділення політичної діяльності Петра Порошенка від бізнесу".

Автори розслідування зазначають, що п’ятий очільник України є власником майже десятка приватних підприємств, які не приносять йому прибутків. Деякі мали збитки у своїй виробничій діяльності, інші не оприлюднювали фінансові папери.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Порошенко знав про величезний запит у суспільстві на Зеленського ще у 2016 році.