Стало відомо, чому РНБО не запровадила санкції проти телеканалу "Наш"

Потрібні необхідні документи

Міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко пояснив, чому Рада національної безпеки і оборони не запровадила санкції проти телеканалу "Наш" слідом за каналами "112", "NewsOne" і "Zik". Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Обозреватель".

За його словами, для введення санкцій потрібні документи, в яких будуть відповідні докази і підстави. Він зазначив, що не варто ходити під будівлю телеканалу і проводити там мітинги або з'ясовувати стосунки.

Ткаченко сказав, що телеканали "112", "NewsOne" і "Zik" були закриті на основі документів, які надали правоохоронці, проте аналогічних даних щодо телеканалу "Наш" поки немає.

Телеканал наш формально належить батькові колишнього депутата від "Партії регіонів" і "Опозиційного блоку" Євгена Мураєва.

2 лютого 2021 року Президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО проти народного депутата Тараса Козака та його активів, серед яких були і канали "112", "NewsOne" і "Zik".

Фактичним власником цього медіахолдингу називають нардепа Віктора Медведчука. Президент Зеленський заявив, що телеканали отримували фінансування з Росії, займалися пропагандою і підривали національну безпеку України.

Олександр Ткаченко назвав їх діяльність інформаційним тероризмом, який транслює російську пропаганду в Україні. Секретар РНБОУ Данилов вже заявив, що влада готує санкції проти інших народних депутатів.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що чому Україна не отримає безвіз з США.

Читайте також про загостренні військової обстановки на Донбасі.