Головна Новини Політика внутрішня політика Стало відомо, хто віддав наказ розстрілювати протестувальників на Майдані
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто віддав наказ розстрілювати протестувальників на Майдані

Луценко назвав прізвища

24 лютого 2021, 14:00 comments3425
Поділіться публікацією:

Колишній Генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів про те, хто віддав наказ про масові розстріли протестувальників на Євромайдані в лютому 2014 року. Про це він повідомив під час ефіру на телеканалі "Україна 24".

Стало відомо, хто віддав наказ розстрілювати протестувальників на Майдані

Фото: Google

За його словами, безпосередні накази про розстріл протестуючих на Майдані віддавали тодішній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко та голова Служби безпеки України Олександр Якименко.

Луценко зазначив, що всі накази узгоджувалися з президентом-втікачем Віктором Януковичем. Він сказав, що слідством і експертизою було встановлено те, що Якименко дав старт так званої "антитерористичної операції" на Майдані, а Захарченко запустив операцію під назвою "Бумеранг".

Після цього, за погодженням з Януковичем, було віддано накази на те, щоб стріляти в протестувальників. Колишній Генпрокурор сказав, що всі рішення Януковича, Якименко і Захарченко знаходяться в одному ланцюжку з масовими розстрілами майданівців.

Також Луценко розповів, що на цей момент всі підозрювані переховувалися в Москві, і засудити їх можна тільки в заочному порядку. Він підкреслив, що для вироку потрібно прийняти необхідний закон, який дасть можливість винести рішення суду без присутності обвинувачених.

Довідка: в кінці листопада 2013 року в Україні почалися масові протести через заяви президента Віктора Януковича про те, що Україна не підписуватиме угоду про асоціацію з Європейським союзом. Протести на Майдані Незалежності тривали до лютого 2014 року, коли з 18 по 20 лютого загинули понад 100 осіб. Після цього президент Янукович втік з України в Росію.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Байдена готують нові санкції проти Росії.

Читайте також, чому Зеленський погрожує розпуском Ради.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

24 лютого 2021, 16:56

пурга


Новини