"Слуги народу" підготували чергову атаку на закон про мову, – Порошенко

Петро Порошенко негативно оцінює діяльність партії "Слуга народу" щодо мовного питання

Колишній президент України Петро Порошенко переконаний, що "Слуги народу" підготували чергову атаку на закон про мову. Про це він повідомив на своїй сторінці в Фейсбук.

За словами політика, різні угрупування всередині фракції змагаються між собою, щоб завдати дошкульнішого удару по позиціях української мови у сфері послуг.

За словами лідера партії "Європейська солідарність", представники партії "Слуга народу" неправильно трактують прийнятий закон про надання послуг рідною мовою.

"Концепції обох внесених ними законопроектів, основного і альтернативного, будуються на фейковому припущенні, ніби штрафувати мають за вживання російської мови. Це неправда. Це — кремлівський фейк. Штрафи насправді передбачено за небажання надавати послуги українською на вимогу клієнта. Але ніхто нікого немає ані права, ані бажання карати, якщо надавач послуги і її споживач домовились між собою про російську або будь-яку іншу мову обслуговування", - зазначає в повідомленні Петро Порошенко.

Проте колишній президент повідомив, що більшість громадян країни з розумінням ставляться до потреби отримувати обслуговування українською мовою.

Нагадаємо, що стало відомо, куди відправився колишній президент України в ці вихідні. Про свої наміри він не повідомляв, проте був помічений журналістами. Куди полетів Порошенко та з якою метою, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що Президент Володимир Зеленський вважає, що необхідно прийняти закон, який врегулює захист самобутності та рівноправності національних меншин, які проживають в Україні. Думки експертів щодо закону читайте в нашому матеріалі.