Ще одне призначення Ради: хто став новим керівником АМКУ

Антимонопольний комітет України очолила Ольга Піщанська

Антимонопольний комітет України отримав нового керівника – головою призначена Ольга Піщанська. Про це стало відомо під час засідання парламенту.

Так, Піщанська з 6 липня виконувала обов’язки голови комітету, а до цього була першою заступницею голови, державною уповноваженою.

Під час засідання парламенту кандидатка на управління АМКУ у виступі розповіла про свої плани дій на цій посаді.

"Основний пріоритет – це припинення антиконкурентних дій органів влади, боротьба з картелями та монопольним становищам на ринках", - зазначила Піщанська.

За результатами голосування призначення Піщанської на посаду голови Антимонопольного комітету України було прийнято в цілому 255 голосами "за". Так, 229 голосів дала фракція "Слуга народу", 16 – об’єднання "Довіра", ще 9 – позафракційні парламентарі та 1 голосі від партії "За майбутнє". Тоді як фракції "Європейська солідарність", "Голос", "Опозиційна платформа – За життя", "Батьківщина" не підтримали призначення Піщанської.

Нагадаємо, глава АМКУ подав заяву про відставку, але потім передумав. Однак згодом Верховна Рада України все ж таки проголосувала за відставку голови Антимонопольного комітету України Юрія Терентьєва. Голосами "За" рішення підтримали 226 народних депутатів.