Росія готує Крим до розгортання там ядерної зброї, - Резніков

Україна стурбована намірами Російської Федерації розмістити ядерну зброю в тимчасово окупованому Криму

Україна висловлює своє занепокоєння інформацією про те, що Кремль має намір розмістити ядерну зброю на території тимчасово окупованого українського Криму. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє Мінінтеграціі з посиланням на заяву міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Рєзнікова. Про занепокоєння Києва Резніков заявив під час бесіди з керівником американського фонду Jamestown Foundation Гленом Говардом в США.

За словами Олексія Рєзнікова, очевидним є той факт, що Москва повністю окупувала Азовське море і змінила порядок переміщення по Чорному морю. Раніше затверждені норми і міжнародні права ніхто не враховує, Росія використовує тільки мову сили. Особливо турбує той факт, що Москва не приховує своїх намірів розмістити в Криму ядерні боєголовки.

Олексій Резніков зазначив, в своїх діях на Близькому Сході, в Африці та на Балканах Росія спирається на Крим. Міністр зазначив, також ясно читається план Росії по запуску "Північного потоку-2", коли країни Балтії виявляться під сильним тиском Кремля, а наступною в черзі буде Польща. Олексій Резніков вважає, що потрібно використовувати всі можливі важелі, щоб все-таки не дозволити запустити "Північний потік-2". Крім того, за словами міністра, Вашингтон повинен внести зміни в пакет з безпеки для України, істотно розширивши його, аж до розміщення американських сил ППО на українській території.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" - Резніков відповів - чи приєднаються США до переговорів ТКГ по Донбасу.