Головна Новини Політика внутрішня політика Ризик, що Зеленський повторить помилку Порошенка, все ще високий, - політолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Ризик, що Зеленський повторить помилку Порошенка, все ще високий, - політолог

Уряд розглядає питання про заборону експорту українського металобрухту, щоб не допустити зупинку металургії

20 серпня 2021, 13:01
Поділіться публікацією:
Прогнозована на найближчі місяці зупинка українських металургійних заводів через дефіцит металобрухту може стати істотним ударом по політичним позиціям влади в східних областях країни. Про це заявив політолог Микола Давидюк.

"Східні області України, де традиційно сконцентрована велика промисловість, дуже чутливі до ситуації в металургії. Там прямо зайняті близько 200 тисяч чоловік, але якщо брати всі пов'язані з меткомбінатами підприємства, то йдеться про кілька мільйонів виборців. Що таке зупинка металургії для рейтингу влади, ще у 2016-2017 роках відчув  колишній президент Петро Порошенко. Тоді в країні склалася аналогічна картина: безконтрольне вивезення брухту з України спровокував його дефіцит і зупинку заводів, почалися звільнення робітників. Рейтинг влади у східних областях впав і більше ніколи не повертався на колишні позиції, і з часом промислові регіони остаточно відвернулися від президента. До речі, багато хто тоді пов'язували рішення Порошенка зняти санкції з Молдавського металургійного комбінату (Придністров'я) і забезпечити його українським металобрухтом партнерськими відносинами з придністровським олігархом Володимиром Плахотнюком. Зараз уряд розглядає питання про заборону експорту українського металобрухту, щоб не допустити зупинку металургії. Але ризик, що Зеленський повторить помилку Порошенка, все ще високий", — резюмував політолог.

Нагадаємо, раніше Федерація роботодавців України звернулася до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з вимогою ввести до 2024 року заборону на експорт металобрухту, у зв'язку з тим, що зростання світових цін на брухт призвело до  зростання його вивезення з країни в 20 разів, і вітчизняні підприємства відчувають дефіцит сировини.

Ризик, що Зеленський повторить помилку Порошенка, все ще високий, - політолог

Микола Давидюк. Фото з відкритих джерел.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини