Разумков висловився про введення воєнного стану в Україні

Спікер парламенту прокоментував можливе введення воєнного стану в Україні через загрозу війни з Росією

Глава Верховної Ради України Дмитро Разумков висловився про можливе введення воєнного стану на території України через загрозу великої війни з Росією, як це було в кінці 2018 року. Про це він повідомив в ефірі "4 каналу".

За його словами, на сьогодні немає ніяких підстав для того, щоб вводити воєнний стан. Він зазначив, що Верховна Рада України завжди буде займати однорідну позицію і відстоювати національні інтереси нашої країни.

Особливо він наголосив питання, які стосуються проблем з обороноздатністю або захисту територіальної цілісності України.

Довідка: в останні кілька тижнів Росія масово стягує війська до східних кордонів України, а також на територію тимчасово окупованого Криму. Війська розташовані в Брянській, Воронезькій та Ростовській областях Росії.

Чиновники російського МЗС і представники Кремля роблять агресивні заяви на адресу України і загрожують нашій країні розвалом. Російська пропаганда відкрито обговорює можливість бомбардувань українських міст і загрожує нашій країні великою війною.

З квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, не дивлячись на численні докази її прямого військового вторгнення в Україну.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Україна підтримала санкції США проти Росії.

Читайте також про переговори Зеленського з Макроном і Меркель.