Разумков розкрив своє ставлення до Дня перемоги

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков нагадує, що Україна зробила великий внесок у перемогу над нацизмом у Другій світовій війні

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що Україна не повинна і не буде ділити свій внесок у перемозі над нацизмом у Другій світовій війні з іншими державами, зокрема з Росією. Таку інформацію надає "Інтерфакс-Україна".

Разумков повідомив, що наша держава зазнала величезних втрат під час Другої світової війни. Постраждали як люди, так і економіка.

Голова Верховної Ради також пояснив, що для нього означає 9 травня.

"З дитинства для мене це - свято. У мене і бабуся, і дідусь пройшли війну, і я багато чув про неї... Вони розповідали чимало такого, що навіть нині мурашки бігають по тілу. У моїй родині це завжди було свято. Може, з політичної точки зору слід говорити інше, але я звик дотримуватися тих принципів, які у мене є", - підкреслив Разумков.

Проте голова ВР зазначив, що громадяни не повинні віддавати ті перемоги, які здобула саме наша країна.

"Ми віддали дуже багато для того, щоб нині могли говорити про 9 травня, як про День перемоги. І точно не потрібно віддавати свою перемогу будь-якій іншій країні: чи то Росії, Білорусі, чи європейським державам", – сказав Разумков.

Політик наголосив, що наразі залишилося дуже мало людей, які пройшли війну. Проте ми маємо поважати і пам'ятати історію й ті уроки, які вона нам дала, щоб не допускати повторень.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян у День пам'яті і примирення. Він назвав війну 1939-1945 років найстрашнішою катастрофою людства, про наслідки якої ми говоримо щороку. Відеозвернення дивіться тут.

Раніше сайт "Коментарі" рекомендував, що подивитися 9 травня.