"Проституція була, є і буде": Третьякова виступила за легалізацію "найдавнішої професії"

Нардеп "Слуга народу" Галина Третьякова впевнена, що "всі професії потрібні, всі професії важливі"

Голова комітету з соціального захисту при Верховній Раді, член фракції "Слуга народу" Галина Третьякова заявила, що в Україні необхідно вивести з тіні платні сексуальні послуги і розглянути можливості для ЛГБТ-спільноти на рівні держави. Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню "Громадське".

Так, за словами Третьякової, проституція невикорінна як вид послуг і проблема держави в тому, що весь дохід від попиту обходить державну казну на захист і соцзабезпечення її працівників.

"Це одна з найстаріших, як кажуть, професій... Вона є, була і буде. А ті, хто її організовують, так звані сутенери, працюють і отримують прибуток в "чорної" частини спектру економіки", - зазначила політик.

При цьому Третьякова зазначила, що легалізація та висвітлення цієї галузі послуг знизить відсоток морального приниження жінок, які з тих чи інших причин вибирають таке ремесло, а також ймовірність работоргівлі.

Крім того, нардеп від "Слуги народу" додала, що монобільшість обговорює ЛГБТ-прайди, які стають в Україні все більш популярними і в майбутньому Сімейний кодекс буде переглянутий на користь легалізації одностатевих шлюбів.

"Я вважаю, що перед тим, як приймати або не приймати такі закони, потрібні дуже потужні громадські дискусії, а також потрібний матеріал, який би висвітлював у ЗМІ, що відбувається з цими людьми, скільки таких людей, у яких нетрадиційна орієнтація", - зазначила Третьякова, уточнивши, що це буде досить важкий шлях для всіх українців.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Галина Третьякова назвала зарплату нардепів недостатньою, щоб вони виконували свою роботу якісно.