Головна Новини Політика внутрішня політика Поліція на карантині: до чого призвели перевірки ресторанів
commentss НОВИНИ Всі новини

Поліція на карантині: до чого призвели перевірки ресторанів

Роботу правоохоронців з контролю за дотриманням карантинних обмежень прокоментували українські експерти

14 грудня 2020, 11:19
Поділіться публікацією:

Дії поліції під час карантину були сприйняті суспільством неоднозначно. Критики Авакова вважають, що правоохоронці могли саботувати контроль за дотриманням обмежень. Чи так це і чи можна угледіти зайву жорсткість правоохоронців при перевірках закладів розповіли українські експерти.

Поліція на карантині: до чого призвели перевірки ресторанів

"Забезпечити тотальний контроль не вдалося"

"Карантинні нічні дозори викликали чимало пересудів. Хтось стверджував, що це — "душителі і гонителі малого бізнесу". Хтось, навпаки, звинувачував поліцію в потуранні і кришуванні. З моєї точки зору, істина, як завжди, виявляється посередині", — каже політичний консультант, технолог, фахівець з GR Андрій Бодров.

З одного боку, зазначає експерт, реальних можливостей забезпечити тотальний контроль  у поліції просто немає. Додаткових сил, наприклад — Нацгвардії, ніхто поліцейським силам не надавав. У наявного ж складу, і без карантинних турбот, завдань предостатньо.

З іншого боку, не хоче вмирати ресторанний бізнес (той, що побільше) швидко знайшов точки дотику на самих різних рівнях.

"Способи врегулювання могли варіюватися від ситуативного хабара  — до системного вирішення проблеми, коли занос забезпечував постійний спокій. При цьому — зовнішньої пристойності дотримувалися всі. Працюй, але щоб вікна не світилися і музика не гриміла, — зазначає Андрій Бодров. — Тобто, на рівні керівного складу було розуміння і згубних наслідків для свого іміджу від повторення "велюрових" історій, і небажання заслужити славу занадто завзятих ревнителів порядку всупереч шкурним інтересам величезного прошарку малого і середнього бізнесу, які страждають від обмежень".

"Дотримання обмежень було вибірковим"

Політичний аналітик, PR-експерт Олександр Солонько вважає, що слід вести мову про загальне виконання (або невиконання) обмежень, встановлених за пандемії.

"Ми вже не раз чули про вибіркове виконання карантинних обмежень, ігнорування або спроби обійти їх з боку різних суб'єктів господарювання. Це, в свою чергу, повсюдно викликало негатив і, цілком ймовірно, певною мірою підірвало і так невисоку довіру до владних інститутів. Поліція ж є їх невід'ємною частиною", — підкреслює аналітик.

За словами Олександра Солонько, з одного боку ми бачимо, що іноді вводяться відверто сумнівні заходи (як той же "карантин вихідного дня", від якого відмовилися дуже швидко). З іншого — бачимо, як багато порушують цілком елементарні і очевидні правила.

"Це — комплексна проблема, — упевнений експерт Вона лежить в площині прийняття і виконання рішень на державному рівні, загальної недовіри та роздратування ситуацією в Україні і порушень комунікації між учасниками суспільного процесу, а також між ними і населенням країни".

Як повідомляв портал "Коментарі", Кабінет Міністрів України вирішив, що на початку наступного року в країні буде введено жорсткий карантин. Мета такого рішення — зупинити поширення коронавірусної інфекції, пік якої очікується якраз на цей місяць.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини