Головна Новини Політика внутрішня політика Переслідуючи Медведчука влада відволікає увагу людей від проблем, - західні соціологи про опитування українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Переслідуючи Медведчука влада відволікає увагу людей від проблем, - західні соціологи про опитування українців

Дослідження провів міжнародний дослідницький центр BURI-Україна

1 жовтня 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

Більше 47% українців впевнені, що переслідування владою глави політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука — це спроба відвернути увагу від проблем в економіці і соціальній сфері. Про це йдеться в дослідженні, проведеному міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія) на протязі 24-28 вересня 2021 року. Про це пише 112 юа.

Переслідуючи Медведчука влада відволікає увагу людей від проблем, - західні соціологи про опитування українців

Переслідування опозиціонера українці вважають відволікаючим маневром, фото з відкритих джерел

Так, у відповідях на питання, що стосуються справи глави політради "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, були зафіксовані такі тенденції: в порівнянні з попереднім дослідженням зросла кількість респондентів, які вважають, що переслідування Віктора Медведчука з боку влади — це спроба відвернути увагу від реальних проблем в економіці і соціальній сфері (подальше зростання з 42,8% до 47,2%) або розправа з політичним опонентом, який може скласти основну конкуренцію президенту на виборах (зростання з 21,4% до 22,1%).

На вашу думку, переслідування Віктора Медведчука з боку влади (включно з вибором запобіжного заходу і відмова в задоволенні апеляції) — це:

Переслідуючи Медведчука влада відволікає увагу людей від проблем, - західні соціологи про опитування українців - фото 2


61,6% респондентів вважають, що найбільш справедливим результатом судового процесу над Віктором Медведчуком буде визнання його невинним і відновлення його в усіх правах (зростання з 60,4% до 61,6%):

Який результат судового процесу у справі Віктора Медведчука ви порахуєте найбільш справедливим?

Переслідуючи Медведчука влада відволікає увагу людей від проблем, - західні соціологи про опитування українців - фото 3


Також збільшилася кількість опитаних, які вважають що судовий процес у справі Віктора Медведчука призведе до збільшення рейтингу Віктора Медведчука і партії "Опозиційна платформа — За життя" (зростання з 71,8% до 72,5%). Для порівняння, твердження про те, що ці події приведуть до збільшення рейтингу Володимира Зеленського та партії "Слуга народу", підтримують тільки 10,1% опитаних.

На вашу думку, як судовий процес у справі Віктора Медведчука вплине на рейтинг влади і опозиційних до влади сил?

Переслідуючи Медведчука влада відволікає увагу людей від проблем, - західні соціологи про опитування українців - фото 4


Опитування проводилося на всій території України, крім тимчасово неконтрольованих районів Донецької та Луганської областей і Криму, міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія) на протязі 24-28 вересня 2021 року. Метод опитування — телефонні інтерв'ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів. Загальна кількість респондентів — 2,008 осіб. Ймовірна похибка — 2,2%.

Відзначимо, що ціна на газ в Європі на відкритті торгів 30 вересня вперше в історії перевищила 1100 дол. за 1 тис. куб. м. Згідно з даними біржі, вартість жовтневого ф'ючерса на хабі TTF в Нідерландах досягла 1073 дол. за тисячу кубометрів, а потім різко зросла до понад 1100 дол. за тисячу кубометрів.

У той час лідер ОТЗЖ Віктор Медведчук домовився про знижку на газ при його прямі закупівлі у Росії по 175 дол. за тис. кубометрв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини