Офшорний скандал: експерти звернули увагу на головну відмінність Порошенко і Зеленського

Підстав для звинувачень пана Порошенка в несплаті податків не було, чого не скажеш про Зеленського

Фільм-розслідування "Слідства.Інфо" про таємниці офшорного бізнесу президента Володимира Зеленського і про "брудні" гроші олігарха Ігоря Коломойського "Офшор 95" викликав справжній резонанс в соцмережі. Як передає видання "Коментарі", економіст, експерт-аналітик Борис Кушнірук побачив важливий момент в цій новині, про що зазанчив у себе в Facebook.

За словами експерта, тут варто відчути різницю. В історіях з розслідуванням "Слідства.Інфо" офшорних схем, пов'язаних з президентами Порошенко і Зеленським є дві принципові відмінності. Перша - проти Петра Порошенка Дмитром Гнапом було використано паскудне маніпулювання. Друга - ніякого руху грошових коштів і підстав для звинувачень пана Порошенка в несплаті податків не було.

"У той же час в розслідуванні по офшорам Зеленського і його бізнес-партнерів йдеться про несплату ними податків та участі в "відмиванні" грошей, викрадених з "ПриватБанку" паном Коломойським", - підкреслив економіст.

Поділився своєю думкою порталу "Коментарі" і політичний експерт Павло Нусс. Він зазначив, ось і виходить, що на офшорах Порошенко не було жодного руху грошових коштів, а простий хлопець з народу Зеленський тупо ухилявся від сплати податків. Та ще й жив в розкоші на вкрадені через "ПриватБанк" Ігорем Коломойським гроші.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент Володимир Зеленський розповів журналістам, які зустрічі він готовий проводити з представниками великого бізнесу і олігархами. При цьому глава держави нагадав, що на ньому лежить тягар політичної відповідальності.