Обшуки у родичів Медведчука: ОПЗЖ вважає, що влада влаштувала цинічну розправу

В партії вважають, що правоохоронці можуть спробувати сфальсифікувати докази проти опозиційного політика, аби виправдати судовий процес

Представники партії "Опозиційна платформа — За життя" повідомили, що в четвер, 24 червня, правоохоронці провели масові обшуки. Представники СБУ здійснили "візити" до партійного офісу, помічників народних депутатів, до будинку голови "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, а також до родичів парламентарія і батьків його дружини Оксани Марченко. Про це йдеться в офіційній заяві політсили.

У партії підкреслили, що подібні дії правоохоронців, ймовірно, свідчать про прагнення влади сфальсифікувати докази для того, щоб виправдати звинувачення проти Медведчука.

"Після закриття телеканалів, введення санкцій і домашнього арешту Віктора Медведчука СБУ, ДБР і генпрокуратура протягом декількох місяців намагалися знайти хоча б якісь докази для обґрунтування позасудової розправи, яку Зе-влада влаштувала над опозиційним політиком. Фальсифікація таких документів стала питанням виживання для влади, оскільки Віктор Медведчук звернувся до Європейського суду з прав людини, який, без сумніву, дасть найсуворішу оцінку політичним переслідуванням", — впевнені в ОПЗЖ.

Також у заяві політсили йдеться, що останні обшуки є відкритою і цинічною розправою над членами сім'ї та родичами опозиційного політика.

"Правоохоронці обшукують не тільки партійний офіс, кабінети і житла найближчих соратників, що вже стало традицією для діючої влади, а й родичів Віктора Медведчука", — наголошується в опублікованому тексті.

Поміж іншого, в політсилі повідомили, що чинна влада нібито планує легалізувати позасудові розправи над політичними опонентами на законодавчому рівні.

"У Верховній Раді знаходяться продукти законотворчості партії "Слуга народу", які дозволять владі узаконити позасудові розправи над усіма інакодумцями. Ініціативи влади ввести до Кримінального кодексу поняття "політико-правове рішення", а також законопроєкт, спрямований на заборону оскарження в суді санкцій РНБО, ведуть до узурпації влади і концентрації владних повноважень в одних руках", — йдеться в заяві.

ОПЗЖ зажадала від влади негайного припинення репресій і фальсифікації доказів проти політичних опонентів, а також притягнення до кримінальної відповідальності всіх причетних до цього процесу.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора пред'явив голові Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктору Медведчуку підозру в державній зраді. Незважаючи на вимогу прокурорів про взяття опозиційного політика під варту, адвокатам вдалося це оскаржити, і суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Адвокати парламентарія подали апеляцію на це рішення, але апеляційний суд залишив запобіжний захід без змін. Лідер ОПЗЖ заявив, що незадоволений рішенням суду і має намір й надалі доводити необґрунтованість висунутих йому звинувачень.

"Ми будемо все робити для того, щоб довести безпідставність, необ'єктивність і приблизність тих доказів, які висувалися і про які йшла мова з боку звинувачення", - сказав Віктор Медведчук.