Необ'єктивний і недолугий: що думають нардепи про звіт ТСК по "вагнерівцям"

Народні депутати різних партій висловилися про звіт ТСК

Депутати Верховної Ради заслухали звіт Тимчасової слідчої комісії (ТСК) Ради щодо справи "вагнерівців" та проголосували за нього. Голоси віддали: партія "Слуги народу", "Довіра" і "За майбутнє", з "Батьківщини" проголосувало 3 депутатів.

Кореспондент порталу "Коментарі" запитала у нардепів різних політичних партій що вони думають про цей звіт. Соломія Бобровська із партії "Голос" зазначила, що вважає звіт ТСК недолугим. На її думку, вся інформація, яка є в публічному доступі про цю спецоперацію, "не може становити фінальну або навіть часткову картину того, що відбувалося".

"Є певні припущення, є факти, є описи, але ніхто не встановлює істинність тих речей, які є в тому чи іншому звіті або репортажі. Це провал роботи і авторитету нашої розвідки. Те, до якого колапсу довели, говорячи багато речей, які носять гриф "таємно" і містять державну таємницю, обговорюючи це на всіх ефірах, це ганебно. Звіт, яким прозвучав, є фейковим, неприпустимим, комунікаційним документом, який є доволі недолугим прикриттям в роботі ТСК", - додала нардеп.

Депутат говорить, що ТСК мало би встановити фінальний факт з усієї операції з допитами всіх посадових осіб та відтворити події, які відбувалися в Офісі президента в липні. Крім того, комісія мала б встановити, хто насправді давав наказ про те, щоб операція була відтермінована. Нардеп вважає, що представництво ТСК не відповідає представництву фракції в парламенті, а звіт для неї фейкова, проміжна інформація.

Олександр Качура з партії "Слуга народу" говорить, що якби депутати не підтримали звіт, то комісія б припинила свою діяльність.

"Підійшов до керівника комісії. Вони надалі будуть Дебальцево, Іловайськ розглядати. Я думаю, що це для суспільства дуже важливе питання. Тому треба, щоб вони розслідували факти й дали свої висновки. На жаль, правоохоронні органи не дали достатньої оцінки тих подій", - зазначив депутат.

Народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко наголосив, що треба змінювати керівництво ТСК. Крім того, він наголосив, що слід створити справжню ТСК для розслідування ситуації з "Вагнергейтом", але її мають очолювати не представники "Слуги народу".

Юрій Бойко з фракції ОПЗЖ пояснив, чому їхня фракція проголосувала проти звіту ТСК.

"Ми вважаємо, що ТСК - це інструмент опозиції. Тому що у влади і так вистачає важелів. А якщо ТСК була сформована представниками "слуг", то ми не вважаємо, що цей звіт є об'єктивним", - наголосив нардеп.

Раніше ми писали, що Разумков прокоментував вихід Сохи з фракції "Слуги народу".