Головна Новини Політика внутрішня політика Наглядова рада "Нафтогазу" схвалила відставку двох іноземних менеджерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Наглядова рада "Нафтогазу" схвалила відставку двох іноземних менеджерів

У понеділок, наглядова рада "Нафтогазу" відсторонила від роботи двох членів правління Отто Ватерландера та Петера ван Дрила

24 вересня 2021, 10:15
Поділіться публікацією:

Наглядова рада Нафтогазу схвалив відставку двох топ-менеджерів іноземців Отто Ватерландера головного виконавчого директора по трансформації, та Петера ван Дрила фінансового директора. Про це повідомив "Інтерфакс-Україна".

Наглядова рада "Нафтогазу" схвалила відставку двох іноземних менеджерів

Нафтогаз - фото з відкритих джерел

У квітні 2021 року уряд визнав незадовільною роботу наглядової ради та правління компанії. Тому для початку припинили роботу всіх членів наглядової ради — як незалежних, так і представників від держави — з їх подальшим переобранням в повному складі, але з 30 квітня 2021 року.

Звільнивши наглядову раду на дві доби, уряд достроково припинила повноваження Андрія Коболєва, звільнивши його з посади голови правління "Нафтогазу" з 28 квітня, обрали і призначило з 29 квітня главою НАК терміном на один рік Юрія Вітренка, колишнього на той час в.о. міністра енергетики.

Такі кадрові зміни, наявність незалежних членів наглядової ради порахували неправомірними. Однак спочатку вдалося досягти компромісу — вони погодилися продовжити роботу в наглядовій раді до проведення нового конкурсу з вибору членів наглядової ради. Весь цей час вони продовжували домагатися відставки Вітренко.

Під час інтерв'ю виданню "Економічна правда", Ватерландер розповів, чточто після зміни глави правління "Нафтогазу" багато прийнятих рішень було заморожено, зокрема виникли проблеми в закупівлях. За його словами, в таких умовах він не може ефективно працювати, тому прийняв рішення написати лист наглядовій раді про звільнення. Такого ж листа написав і ван Леонова.

Нагадаємо, що Ватерландер, та Петера ван Дрил прийшли працювати в "Нафтогаз" в січні 2020 року, трохи пізніше увійшли до правління НАК. Обидва мають значний досвід роботи в Shell.

Як зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, після отримання заяв про відставку він доручив до раніше оголошеного конкурсу з відбору одного незалежного члена ради оголосити конкурс з відбору ще трьох незалежних.

Конкурс повинен завершиться в листопаді цього року, щоб у нового складу наглядової ради було достатньо часу визначитися з вимогами до кандидата на посаду глави правління НАК і провести конкурс по його обрання не пізніше 1 травня наступного року.

За час поки відсутня наглядова рада, необхідності частина його функцій може виконувати Кабінет міністрів в рамках зборів акціонерів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини