Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук закликав Зеленського зупинити примусову українізацію в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук закликав Зеленського зупинити примусову українізацію в Україні

Нардеп від партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук виступив на захист російськомовного населення, чиї права відкрито порушують

28 червня 2020, 14:09 comments1353
Поділіться публікацією:

Голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук звернувся до глави держави Володимиру Зеленському з проханням застосувати свою політичну волю, щоб зупинити примусову українізацію, яка ущемляє права російськомовних громадян України. Про це політик написав відкритий лист в Офіс президента.

Медведчук закликав Зеленського зупинити примусову українізацію в Україні

Медведчук висловив стурбованість тим, що уряд продовжувати скорочувати квоти на мовлення засобів масової інформації та кінофільмів російською мовою.

"Незважаючи на обіцянки Зеленського про те, що конституційні права громадян, які спілкуються російською мовою, будуть захищатися, продовжуються санкції щодо російськомовного продукту, заборони на фільми, артистів, на перегляди телеканалів, соцмереж. Встановлюються нові санкції, що стосуються тепер вже освітніх та культурних установ. Чому це відбувається?" — звертається до гаранта Медведчук.

Нардеп також додав, що для захисту ст. 10 Конституції України (В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин) потрібно провести всеукраїнський референдум, включаючи жителів Донбасу, чиї права відкрито порушуються.

"Вони не сприймають цю українізацію, як і вступ в НАТО, як і багато інші питання, які лягли в основу, і складають фундамент української державної політики. Для того, щоб повернути людей і повернути Донбас, треба йти через їх свідомість. Я колись почув Зеленського, вже після виборів, і він сказав, що ми будемо йти через свідомість до цим людям, для того, щоб переконати їх повернутися, а це, до речі, було основою нашого мирного плану, нашої партії по поверненню Донбасу в Україну та України на Донбас – я всередині аплодував такому підходу, тому що головне адже повертати треба не території, повертати треба людей", — додав Медведчук.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в партії "ОПЗЖ" активно нагадали президенту Володимиру Зеленському про його передвиборчі обіцянки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини