Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук закликав Зеленського слідувати Мінським угодам, щоб досягти миру на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук закликав Зеленського слідувати Мінським угодам, щоб досягти миру на Донбасі

Голова політради "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук нагадав президенту Володимиру Зеленському, що головною передвиборчою обіцянкою було досягнення миру на Донбасі

23 червня 2020, 17:12 comments1120
Поділіться публікацією:

Голова політичної ради парламентської партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук заявив, що український гарант Володимир Зеленський повинен активізувати свою роботу для досягнення миру на Донбасі, де як і раніше продовжують гинути люди. Про це політик написав у своєму відкритому зверненні до президента.

Медведчук закликав Зеленського слідувати Мінським угодам, щоб досягти миру на Донбасі

Так, за словами Медведчука, Зеленський править країною вже рік, але його обіцянки в самих ключових проблемах держави залишаються тільки словами.

"Замість обіцянки покінчити з бідністю сьогодні настала епоха злиднів, замість того, щоб припинити і домогтися миру будь-якою ціною, як це обіцяв нам чинний президент – тривають бойові дії. Гинуть люди, знищується інфраструктура. Ця тема і ця проблема залишається найбільш актуальною", — переконаний нардеп.

Медведчук підкреслює, що на сьогодні єдиний спосіб залагодити збройний конфлікт — це дотримання Мінських угод, єдиного документа, який ратифікований резолюцією Радбезу ООН і перетворився в міжнародно-правовий норматив.

"У ньому прописані пункти, як головна стратегічна мета нашого мирного плану по Донбасу, який прийнятий партією, і для реалізації якого ми сьогодні робимо все необхідне", — уклав глава опозиційного політради.

Також в цьому ключі він додав, що чинне керівництво України намагається всіляко уникнути виконання Мінських угод і посилається на інші формати переговорів, які, незважаючи на популярність, скасовано через неефективність.

"Можна згадати Женевський, Будапештський меморандуми — всі вони закінчилися саме тому, що виник Нормандський формат, виникли Мінські угоди, які були, як я вже сказав, затверджені резолюцією Радбезу ООН. І по цьому шляху треба йти, тому що іншого шляху немає. Чи є альтернатива Мінськими угодами? Є. Це втрата Донбасу для України", — резюмує Медведчук.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляли, що Віктор Медведчук визначив головні завдання для глави держави Володимира Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини