Медведчук: відкрию велику таємницю - сплата податків відбувалася до березня не 2015 року, а 2017

Медведчук запевнив, що підприємства Донбасу платили податки в бюджет України до 2017 року. Припинився цей процес тільки після введення державної блокади

Українські підприємства, які територіально розташовані в Донецькій і Луганській областях, продовжували перераховувати податки в державну казну України до 2017-го року, а не до 2015-го. Як інформує видання "Коментарі", таке твердження під час засідання Печерського районного суду висловив нардеп ОПЗЖ Віктор Медведчук, пише сайт телеканалу "112 Україна".

Політик зазначив, існують чотири основні речі, які підтверджують правдивість його слів, озвучених у суді. Перший момент - дія закону про особливий статус Донбасу. Другий момент - ніхто в той час не знайде жодної згадки про те, що "ДНР" і "ЛНР" - це терористичні організації. Третій момент - низка підприємств, які перебували на території Луганської та Донецької областей, справно перераховували податки в бюджет України. Віктор Медедчук підкреслив, підтвердити його слова можуть офіційні дані фіскальних служб.

Нардеп додав, прокурори повинні були б знати, що податки перераховувалися в бюджет України з підприємств, що знаходяться в ОРДЛО, але не до березня 2015-го року, а до березня 2017-го року. Тоді перерахування податків було припинено у зв'язку з блокадою частини Донбасу, що було підтримано на державному рівні й підкріплено президентським указом.

Четвертий пункт, за словами Медведчука, полягає в тому, що його дії не можуть вважатися злочинними, бо не було не тільки законів, але й підзаконних актів, що забороняють переміщення вантажів і послуг між лінією зіткнення.

Також читайте на порталі "Коментарі" - Дмитро Гордон заявив, що Путін заборонив Медведчуку виїжджати з України. Журналіст послався на свої джерела серед російських опозиціонерів.